Ekonomi

​Bajrami: Do të punohet për kthimin e ekonomisë në gjendje normale

​Bajrami: Do të punohet për kthimin e ekonomisë në gjendje normale
19:36 | 25 Qershor 2020

Ministrja e Financave Hykmete Bajrami, deklaroi sot se pas implementimit të pakos së rimëkëmbjes ekonomike për shkak të pandemisë COVID-19, do të punohet që sa më shpejt që është e mundur të kompensohet rënia ekonomike dhe kthimin në gjendje normale.

Ajo gjatë takimit sot me kreun e Administratës Tatimore të Kosovës, Ilir Murtezaj, është njoftuar me planet e ATK-së, me theks të veçantë trendin e të hyrave, të cilat në muajin maj kanë pasur një rikthim të normalitetit tatimor, pas periudhës kritike të pandemisë.

Drejtori i ATK-së njoftoi ministren Bajrami edhe me trajtimin e borxheve tatimore, për të cilat ka marrë vlerësime pozitive edhe nga institucionet ndërkombëtare, duke shtuar se situata e krijuar nga pandemia edhe tek pjesa e borxheve ka dhënë efektin e saj negativ.

“ATK nga data 12 mars 2020, pas vendimit të Ministrisë së Financave dhe Transfereve ka ndihmuar Qeverinë e Kosovës me masat për parandalim e COVID-19, duke pranuar denoncime nga qytetarët dhe kryerje të inspektimeve të bizneset, të cilat kanë keqpërdoruar situatën e krijuar nga koronavirusi për të rritur çmimet e artikujve bazikë ushqimorë dhe shëndetësor, andaj, në mënyrë që të zbatohet në përpikëri ky vendim, ATK ka ulur në minimum aktivitetet e rregullta sipas Planit të Punës për 2020”, tha Murtezaj.

Ministrja Bajrami ndërkaq theksoi se me fillimin e implementimit të pakos së rimëkëmbjes së ekonomisë, konkretisht masat e parapara në periudhën afatshkurtër, do të koncentrohen që sa më parë të kompensohet rënia ekonomike dhe të kthehet në gjendje normale.

Vetëm 60 euro kap ofertën Al Inclusive të “Sharr Travel” në Aqua Fafa

Të tjera