Lifestyle

Stresi, depresioni dhe ankthi lehtësohen nga probiotikët

Stresi, depresioni dhe ankthi lehtësohen nga probiotikët
12:58 | 20 Qershor 2020

Pasi që depresioni është i karakterizuar si “çekuilibrim kimik” në tru, shkencëtarët kanë gjetur që është shumë më i komplikuar se sa duket.

Teoria e çekuilibrimit kimik na ndihmon që të kuptojmë depresionin, por nuk shpjegon nënvijëzimin e çështjes.

Shkencëtarët mendojnë që ndodhë si shkak i shumë faktorëve, duk përfshirë inflamacionet dhe stresin kronik, shkruan daily health post.

Zbulimet në Universitetin Griffith në Australi, shohin rezultatet të shtatë studimeve të më hershme dhe rreth 300 vullnetarëve që të shohin efektin e probiotikëve që përdoret për simptoma nga depresioni, ankthi dhe stresi.

Ata shkruan: “Interesimi për boshtin zorrë-tru dhe dëshmitë e reja që mikrobiota e zorrëve mund të ndikojë në funksionimin e sistemit nervor qendror ka çuar në hipotezë që plotësimi i probiotikëve mund të ketë një efekt pozitiv në gjendjen shpirtërore dhe simptomat psikologjike si depresioni dhe ankthi”.

Përfito FALAS një pushim për çift në Budva

Të tjera