Bota/Rajoni

Shtëpia e Bardhë evakuohet pjesërisht pasi një dron hyn në zonën e ndaluar

Shtëpia e Bardhë evakuohet pjesërisht pasi një dron hyn në zonën e ndaluar
17:51 | 28 Shtator 2022

Shtëpia e Bardhë u evakuua pjesërisht herët në mëngjes të mërkurën, pasi një dron thuhet se hyri në një zonë të kufizuar, duke bërë që agjentët e Shërbimit Sekret të kryenin një evakuim.

North Lawn u evakuua si masë paraprake dhe u vendos një bllokadë, por u hoq pas pak kohe, pa ndonjë pasojë të shkaktuar, shkruan Newsweek.

Anthony Guglielmi, shefi i komunikimit për Shërbimin Sekret të SHBA-së, shpjegoi situatën në Twitter të mërkurën dhe falënderoi njerëzit për mbështetjen e tyre ndërsa agjencia kryente punën e saj.

“Divizioni i Uniformuar i Shërbimit Sekret dhe ekipet e sigurisë teknike kryen evakuime paraprake pasi një dron kaloi në një zonë të kufizuar pranë Shtëpisë së Bardhë”, shkroi Guglielmi.

“Faleminderit të gjithëve për informacionin dhe mbështetjen pasi agjentët dhe oficerët punojnë për të vlerësuar situatën”, tha ai.

Kredi me afat rekord të shqyrtimit dhe aprovimit

Të tjera