Bota/Rajoni

Shpërthim rekord i gripit të shpendëve, ngordhin 50 milionë zogj në SHBA

Shpërthim rekord i gripit të shpendëve, ngordhin 50 milionë zogj në SHBA
23:20 | 28 Nëntor 2022

Mbi 50 milionë zogj kanë ngordhur pas një shpërthimi rekord të gripit të shpendëve në Shtetet e Bashkuara, sipas Departamentit të Bujqësisë (USDA).

Totali i 50.54 milionë zogjve të këtij viti, duke përfshirë pulat dhe gjelat, ka tejkaluar nivelin më të lartë të 2015-ës.

Ndërsa rreziku për njerëzit është i ulët, autoritetet kanë paralajmëruar se duhet të merren masa sigurie për shpendët.

Sëmundja përhapet nga zogjtë e egër të cilët e transmetojnë virusin përmes puplave, feçeve dhe kontaktit të drejtpërdrejtë, shkruan BBC.

Ndërsa rastet e infeksioneve njerëzore janë të rralla, faqja e internetit e CDC-së paralajmëron se virusi mund të përhapet kur ajri nëse futet në sytë, hundën ose gojën e një personi ose thithet.

“Petrol Company” në natën e “Kurban Bajramit” e bën me shtëpi të re familjen nga Skenderaj

Të tjera