Front TV

Rama thotë se abetarja e unifikuar do të shpërndahet në diasporë: Zonën që e ka merak vetë Albini

Rama thotë se abetarja e unifikuar do të shpërndahet në diasporë: Zonën që e ka merak vetë Albini
11:47 | 20 Qershor 2022

Në Prishtinë është duke u mbajtur mbledhja e dy qeverive, Kosovës dhe Shqipërisë, ku deri më tani kanë folur të dy kryeministrat, Kurti e Rama.

Rama  gjatë fjalimit të tij njoftoi se ka pëfunduar faza e parë e grupit të përbashkët për abetaren e unifikuar.

Ai tha se kjo abetare do të shpërndahet te të gjithë nxënësit shqiptarë  në Maqedoninë e Veriut, Malin e Zi dhe Serbi.

Kryeministri shqiptar nuk la pa përmendur edhe diasporën, duke thënë që abetarja do të shpërndahet edhe “në zonën që e ka merak vetë Albini, të diasporës”.

“Është këtu vendi i duhur për ta thënë se ka përfunduar faza e parë e punës së grupit të përbashkët për abetaren e unifikuar dhe kemi fituesin. Puna për fazën e dytë të zbatimit vazhdon dhe jam shumë, shumë i lumtur që do të kemi mundësinë së bashku me Albinin që të dorëzojmë abetaret e unifikuara. Ndërkohë që ne kemi folur edhe me përfaqësuesit e popullsisë shqiptare në Maqedoninë e Veriut, kemi folur edhe me kryeministrin e Malit të Zi dhe do të flasim edhe me autoritetet në Serbi që kjo abetare e unifikuar të shkojë te të gjithë shqiptarët, familjet dhe fëmijët shqiptarë. Plus edhe në zonën tjetër që e ka merak vetë Albini, të diasporës. Aty kemi të sigurt që do të kemi një shpërndarje kudo që na kërkohet”, tha Rama

Prince Caffe shpërblen për festa Fitoren me veturë Fiat 500

Të tjera