Bota/Rajoni

PE miraton statusin e kandidaturës në BE për Ukrainën dhe Moldavinë

PE miraton statusin e kandidaturës në BE për Ukrainën dhe Moldavinë
13:09 | 23 Qershor 2022

Parlamenti Evropian ka miratuar statusin e kandidaturës në BE për Ukrainën , Moldavinë dhe Gjeorgjinë.

Në total, 529 vota u morën në mbështetje të rezolutës për statusin e tre vendeve, ndërsa 45 vota kundër propozimit. 14 politikanë të tjerë abstenuan.

Megjithëse tregon mbështetjen e gjerë për kërkesën e vendeve për të hyrë në BE, vendimi përfundimtar u takon udhëheqësve evropianë.

Përpara bisedimeve në BE, në të cilat vendi i tij ka të ngjarë t’i jepet statusi i kandidaturës, presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky, i cili aplikoi për anëtarësim në fillim të luftës, tha: “Kjo është si të shkosh në dritë nga errësira”.

Statusi i kandidaturës është fillimi i procesit të ngadaltë të kualifikimit për anëtarësim në BE, i cili mund të marrë më shumë se një dekadë për t’u arritur.

Prince Caffe: Hape dhe fito preminë kryesore, çdo muaj nga një Fiat 500

Të tjera