[wp-story]

Bota/Rajoni

Misioni u krye me sukses, Roveri ulet në planetin Mars (Fotot)

Misioni u krye me sukses, Roveri ulet në planetin Mars (Fotot)
22:23 | 18 Shkurt 2021

Roveri i NASA-s është ulur me sukses në planetin Mars.

“Është e mahnitshme“, thotë administratori i përkohshëm i NASA-s,  Steve Jurczyk.

Ai gjithashtu tha se manovra e uljes, e cila shkoi sipas planit, do ta bëjë shumë më të lehtë dërgimin e misionit të ardhshëm në Mars. Udhëtimit shtatë-mujor i robotit me 6 rrota mori fund pasi ai u zhyt në atmosferën e Marsit.

Duhet të vendoset në mënyrë të sigurt në Planetin e Kuq – një detyrë që ka turbulluar kaq shumë anije kozmike para tij. Asnjëherë një mision shkencor nuk ka shkuar në Planetin e Kuq me një komplet kaq të sofistikuar instrumentesh.

Krateri Jezero, zona e synuar e prekjes, mban të gjitha shenjat dalluese në imazhet satelitore që dikur kishte mbajtur një liqen gjigant.

 

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera