Lajme

Ministri Krasniqi thotë se e ka në fokus mbështetjen e ndermarrjeve të vogla dhe të mesme të prekura nga pandemia

Ministri Krasniqi thotë se e ka në fokus mbështetjen e ndermarrjeve të vogla dhe të mesme të prekura nga pandemia
19:13 | 11 Nëntor 2020

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi ka njoftuar se ka zhvilluar një takim virtual me një delegacion të Bankës Botërore.

Ai ka thënë se vlerëson lartë bashkëpunimin dhe partneritetin e deritashëm me Bankën Botërore.

“Qeveria e Kosovës është e interesuar që të punoj me intensitet të shtuar në ballafaqimin e situatës së krijuar nga pandemia globale COVID 19 dhe pasojave të shkaktuara sidomos tek ndërmarrjet e vogla dhe të mesme”, ka shkruar ndër të tjera ai.

Postimi i plotë i ministrit Vesel Krasniqi:

Në kuadër të angazhimeve për të thelluar bashkëpunimin me institucione të ndryshme e në veçanti me ato financiare sot kam zhvilluar një takim virtual me një delegacion të Bankës Botërore.

Në këtë takim theksova se Ministria e Tregtisë dhe Industrisë që unë e drejtoj e vlerëson lartë bashkëpunimin dhe partneritetin e deritashëm me Bankën Botërore.

Qeveria e Kosovës është e interesuar që të punoj me intensitet të shtuar në ballafaqimin e situatës së krijuar nga pandemia globale COVID 19 dhe pasojave të shkaktuara sidomos tek ndërmarrjet e vogla dhe të mesme.

Temë tjetër e këtij takimi virtual ishte edhe rritja e konkurrueshmërisë dhe gatishmërisë për eksport ku potencova se si MTI jemi të interesuar të përshpejtojmë implementimin e këtij projekti që zyrtarisht ka filluar nga mesi i vitit 2018.

Një sfidë e veçantë është edhe miratimi i Ligjit për Inspektimet i cili pritet të miratohet deri në fund të Marsit 2021. Aprovimi i Ligjit do të mundësoj inicimin e procesit të prokurimit të platformës elektronike “E-Inspektori” që do të financohet nga projektit CERP-së në vlerë prej 2-3 milionë euro.

V.K

 

Kush janë parakushtet efektivitetit dhe efiçiencës?

Të tjera