Lajme

KOMF: Qeveria të shkurtojë asfaltin, të rris përkrahjen e fëmijëve

KOMF: Qeveria të shkurtojë asfaltin, të rris përkrahjen e fëmijëve
11:33 | 16 Qershor 2020

Koalicioni i organizatave për Mbrojten e Fëmijëve përmes një letre drejtuar Ministres së Financave, Hykemete Bajrami, Ministrit të Shëndetësisë, Armend Zemaj dhe Ministrit të Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skënder Reçicës, ka kërkuar mbështetje të sektorit jo-qeveritar për ofrim të shërbimeve direkte për fëmijët e cenueshëm.

Përmes një komunikate drejtuar mediave, KOMF’i ka ka kërkuar që gjatë planifikimeve dhe rishikimeve buxhetore të Qeverisë së Republikës së Kosovës, mbrojtja e të drejtave themelore të fëmijëve duhet të jetë prioritet absolut për Qeverinë e Republikës së Kosovës, duke e vendosur këtë prioritet para investimeve kapitale.

“Për arsyet e cekura më sipër, KOMF kërkon: Shpalljen urgjente të thirrjeve të rregullta vjetore për financimin e Organizatave Jo-Qeveritare për ofrim të shërbimeve nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale dhe Ministria e Shëndetësisë dhe Rritjen e buxhetit për financimin e shërbimeve sociale dhe shëndetësore direkte të ofruara nga sektori jo-qeveritar”, thuhet në komunikatë.

Prince Caffe pjesëmarrës në panairin DUBAI EXPO 2021

Të tjera