Lajme

Infektolugu thirrje qytetarëve: Vaksinohuni kundër gripit sezonal

Infektolugu thirrje qytetarëve: Vaksinohuni kundër gripit sezonal
22:13 | 13 Tetor 2020

Infektologu, Ilir Tolaj ka thënë se është e nevojshme që qytetarët të vaksinohen për t’u mbrojtur nga gripi sezonal.

Kjo pasi që sipas tij, do t’u lehtësohet edhe atyre më shumë puna kur para vetes kanë një person të vaksinuar me simptoma, të cilat në raste të tilla do të tregojnë se janë simptoma të Coronavirusit.

“Atë që i sugjeroj çdo kujt që është në grupet e rrezikut është që të vaksinohen me vaksinën kundër gripit sezonal në momentin kur vaksina është në dispozicion, meqenëse vaksinat ende nuk i kemi në Kosovë që është gjithashtu një vonesë e paarsyeshme”, ka theksuar ai për Front Online.

Cilat janë dallimet ndërmjet gripit sezonal dhe virusit Covid, flet infektologu kosovar

Megjithatë, për shkak të masave mbrojtëse të marra ndaj virusit Covid-19, si bartja e maskave e dezinfektimi i duarve, ai ka thënë se nuk pret raste me grip sezonal në muajin tetor dhe nëntor.

“Në Kosovë dhe në përgjithësi në Evropë, gripi sezonal është prezent diku në dhjetor dhe gjatë muajve janar shkurt. Ekzistojnë vlerësime se për shkak të këtyre masave ka gjasa që ato ta shtyjnë edhe për disa javë ose një muaj shfaqjen e gripit sezonal në këtë pjesë të Evropës”, ka theksuar ai për Front Online.

Apliko online për kredi në IBAS, përfito subvencionim nga Qeveria

Të tjera