Bota/Rajoni

Hotelet në Maqedoni fillojnë me punë sipas protokollit për mbrojtje nga COVID-19

Hotelet në Maqedoni fillojnë me punë sipas protokollit për mbrojtje nga COVID-19
10:21 | 22 Qershor 2020

Protokolli hyri në fuqi, sipas të cilit nga sot hotelet mund të pranojnë përsëri mysafirë. Kapacitetet hotelerike u mbyllën me masa për të parandaluar përhapjen e virusit COVID-19.

Protokolli rregullon procedurat për pjesën e objekteve hotel-akomodim, rekomandimet dhe masat për pritjen dhe akomodimin e mysafirëve, procedurat e restorantit, përdorimin e tualeteve, si dhe rekomandimet për mysafirët dhe për veprimin në rast të simptomave me COVID-19.

Ndër të tjera, hotelierëve u kërkohet të sigurojnë dezinfektim për këpucët para derës së hyrjes dhe një dezinfektim të duarve. E detyrueshme është mbajtja e maskës mbrojtëse nga ana e mysafirve dhe stafi, duhet të ketë një ndarje prej qelqi në recepsion (banak).

Pagesa me kartela kreditit theksohen gjithashtu si një shkallë mbrojtjeje për të zvogëluar rrezikun e transmetimit të infeksionit.

Protokolli në fushën e procedurave të restorantit nuk lejon shërbimin e ushqimit në dorë. Nuk lejohet të shërbejmë mysafirët në bar dhe tavolina në këmbë.

Prince Caffe: Hape dhe fito preminë kryesore, çdo muaj nga një Fiat 500

Të tjera