Lajme

Ajri në Prishtinë shumë i ndotur: Qytetarët s’e ndalin përdorimin e qymyrit

Ajri në Prishtinë shumë i ndotur: Qytetarët s’e ndalin përdorimin e qymyrit
16:38 | 03 Nëntor 2019

Ajri i ndotur në kreqytet është rikthyer, ku indeksi i cilësisë po konsiderohet edhe këtë javë ‘i pashëndetshëm’. Pavarësisht kësaj, qytetarët e Prishtinës siç duket nuk po e ndalin përdorimin e qymyrit.

Vitin e kaluar Qeveria e Kosovës mori vendim për ndalimin e përdorimit të thëngjillit për ngrohjen e objekteve publike.

Sidoqoftë, qytetarët po e përdorin qymyrin pa asnjë problem, ndërsa një rast i tillë edhe parë edhe sot.

Disa persona janë parë duke derdhur qymyr tek rruga  “Hamzë Jashari”, përkatësisht tek parku i qytetit.

Ndryshe, vlerat e matura shfaqin nivel shumë shqetësues të ndotjes, veçanërisht në zona urbane si Prishtina, Fushë-Kosova, Obiliqi e Mitrovica. Indeksi i cilësisë së ajrit, i matur nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, gjatë kësaj jave, ishte në nivelin ‘i pashëndetshëm’./Front Online/

Petrol Company zbret çmimet në Ditën e Verës: Benzinë 1.70 euro dhe Diesel 1.85 Euro për litër

Të tjera