Bota/Rajoni

Agimi i Artë shpallet organizatë terroriste, gjykata e Athinës i dënon drejtuesit me nga 13 vjet burgim

Agimi i Artë shpallet organizatë terroriste, gjykata e Athinës i dënon drejtuesit me nga 13 vjet burgim
13:13 | 14 Tetor 2020

Gjykata në Athinë ka dënuar me 13 vjet burgim drejtuesit e Agimit të Artë, që u shpall organizatë terroriste.

Nikos Michaloliakos, Christos Pappas, Elias Kasidiaris, Giannis Lagos, George Germenis dhe Elias Panagiotaros u dënuan me 13 vjet burgim.

Ndërsa vrasësi i Pavlos Fyssas, Artemis Matthaiopulos, u dënua me 10 vite burgim.

Gjykata zbuti dënimin për ish-deputetët dhe vendosi:

Chrysovalantis Alexopoulos: 5 vjet

Michael Arvanitis: 5 vjet

Nick Michos: 5 vjet

Stathis Boukouras: 5 vjet

Bashkëpunëtorët Roupakia në vrasjen Fyssa:

– I. Aggos: 7 vjet

– A. Anadiotis: 6 vjet

– G. Dimou (zbutja e sjelljes së mirë të mëvonshme): 6 vjet

– I. Kazantzoglou: 8 vjet

– E. Kalaritis: 7 vjet

– I. V. Komianos: 7 vjet

– K. Korkovilis: 7 vjet

– A. Michalaros: 7 vjet

– G. Patelis: 8 vjet

– G. Skalkos (lehtësues) sjellja pasuese): 6 vjet

– C. Stampelos: shtatë vjet

– Av. Tsalikis: shtatë vjet

– Ath Tsorvas: 7 vjet

– N. Tsorvas: shtatë vjet

– Krizafiti: 6 vjet

Dënim për vrasje në tentativë të peshkatarëve egjiptianë

Agriogiannis Dimitris: 6 vjet

Eugenikos Markos: 6 vjet

Maria Thomas: 6 vjet

Papadopoulos Konstantinos: 6 vjet

Pantazis Anastasios: 8 vjet

Përfito FALAS një pushim për çift në Budva

Të tjera