Bota/Rajoni

15 korrik është ditë pushimi për të gjithë qytetarët e Maqedonisë

15 korrik është ditë pushimi për të gjithë qytetarët e Maqedonisë
13:29 | 08 Korrik 2020

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS) njoftoi se 15 korriku, e mërkurë, është ditë pushimi për gjithë qytetarët e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Dita e pushimit vjen për shkak të mbajtjes së zgjedhjeve kuvendare, të cilat duhej të mbaheshin më 12 prill të këtij viti dhe u anuluan për shkak të coronavirusit, njofton Telegrafi Maqedoni.

Shpallja e 15 korrikut ditë pushimi është në pajtim me konludimin e Qeverisë së Maqedonisë së Veriut.

Një ditë para mbajtjes së zgjedhjeve, pra më 14 korrik do të votojnë personat e sëmurë kronikë, të dobëtit dhe personat e sëmurë ndërsa një ditë më herët do të votojnë personat që janë të infektuar me coronavirus dhe personat të cilët ndodhen në vetizolim.

Kush janë parakushtet efektivitetit dhe efiçiencës?

Të tjera