Lajme

Rritet numri i pacientëve, sidomos i të rinjve, në Klinikën e Psikiatrisë

Rritet numri i pacientëve, sidomos i të rinjve, në Klinikën e Psikiatrisë
09:05 | 20 Tetor 2021

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës, ka njoftuar së gjatë 9 muajve të këtij viti 89 pacientë kanë kërkuar trajtim në Klinikën e Psikiatrisë- Reparti i Sëmundjeve të Varësisë.

Sipas këtij njoftimi, 26 prej tyre, kanë qenë në varësi të opioideve (heroinë), 11 në varësi të kanabioideve (marihuanë), në varësi të polisusbstancave (substanca të shumta psikoaktive) 25, në varësi të alkoolit 14 dhe 3 në varësi nga sedativët.

Njoftimi i plotë:

Në Klinikën e Psikiatrisë- Reparti i Sëmundjeve të Varësisë, gjatë 9 muajve të këtij viti 89 pacientë kanë kërkuar trajtim, numër dukshëm më i lartë në krahasim me vitin e shkuar. 26 prej tyre, kanë qenë në varësi të opioideve (heroinë), 11 në varësi të kanabioideve (marihuanë), në varësi të polisusbstancave (substanca të shumta psikoaktive) 25, në varësi të alkoolit 14 dhe 3 në varësi nga sedativët. Është shqetësuese që moshat e rejat janë frekuentueset më të shpeshta, sidomos mosha 18 vjeçare e lart. Ka raste kur edhe persona të moshës 15 dhe 16 vjeç kanë kërkuar trajtim.

Prince Coffee House tani edhe në Vjenë të Austrisë

Të tjera