Lajme

Pas emërimit të anëtarit në KQZ, reagon PDK: I vonuar, por i pashmangshëm

Pas emërimit të anëtarit në KQZ, reagon PDK: I vonuar, por i pashmangshëm
15:42 | 30 Korrik 2021

Ka reaguar PDK-ja lidhur me emërimin e anëtarit të dytë nga kjo parti në KQZ nga presidentja Vjosa Osmani.

Emërimi i anëtarit të dytë të PDK-së në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve sipas PDK-së edhe pse i vonuar në mënyrë të paarsyeshme për rreth tre muaj nga Presidentja Osmani, gjithsesi ishte rruga e vetme kushtetuese dhe ligjore.

“Përgjatë kësaj periudhe disa herë e kemi theksuar se përpjekjet e presidentes Osmani për të interpretuar normat kushtetuese në mënyrë të anshme e në favor të partisë në pushtet dhe kryeministrit Albin Kurti, janë shkelje kushtetuese dhe të dëmshme për funksionimin e demokracisë.Ky emërim sot vjen vetëm pas kërkesës së PDK-së në Gjykatën Kushtetuese dhe presionit publik të shoqërisë civile që argumentuan bindshëm për të drejtën tonë. Presidentja Osmani duke e emëruar anëtarin e dytë të PDK-së jashtë afateve ligjore, ka rrezikuar seriozisht funksionimin normal të KQZ-së në këtë periudhë të zgjedhejeve lokale” është thënë në reagimin e PDK-së.

PDK-ja e ka quajtur këtë vendim si fitore të radhës së kësaj partie .

“Bazuar në rezultatin e certifikuar zgjedhor kanë dalë katër grupe parlamentare që përfaqësojnë shumicën në Kuvend dhe këto grupe në KQZ do të përfaqësohen me gjashtë (6) anëtarë siç përcaktohet me Kushtetutë, ku dy grupet më të mëdha parlamentare do të përfaqësohen me nga dy anëtarë” është thënë më tutje në këtë reagim.

Kredi me afat rekord të shqyrtimit dhe aprovimit

Të tjera