Lajme

Parregullsitë në zgjedhje/ Mbi 20 ankesa parashtruan subjektet politike në PZAP

Parregullsitë në zgjedhje/ Mbi 20 ankesa parashtruan subjektet politike në PZAP
16:07 | 18 Tetor 2021

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa ka pranuar 21 ankesa në lidhje me procesin e djeshëm zgjedhor.

Kështu ka bërë të ditur kryesues i Sekretariatit të PZAP-it, Mul Desku, për FrontOnline.

“Ju informoj se dje ne ditën e zgjedhjeve te 17 tetorit  2021 PZAP-i ka pranuar 21 ankesa nga subjekte të ndryshme politike”, tha ai.

Desku tha se natyra e ankesave të cilat i kanë parashtruar partitë politike kanë qenë të ndryshme.

“Natyra e ankesave është e ndryshme si:

 1. Thyerje e heshtjes Zgjedhore – Sponsorizim i postimeve me përmbajtje elektorale në FB,
 2. Thirrje për të votuar përmes SMS-ve,
 3. Thirrje për të votuar përmes rrjetit social FB,
 4. Vendosja e posterit në afërsi të Qendrave të Votimit,
 5. Postim i një fotografie me përmbajtje elektorale në rrjetin social në FB,
 6. Shpërndarje e videove, fotove me përmbajtje elektorale në rrjetin social FB,”.
 7. Thyerje e heshtjes zgjedhore – thirrje për të votuar nëpërmjet postimit të fotos se fëmijëve ne rrjete sociale Instagrami etj. u shpreh ai.

Ndërsa këto ankesa sipas Deskut janë parashtruar nga Lëvizja Vetëvendosje, LDK-ja, PDK, AAK-ja etj.

Ankesa kanë parashtruar këto subjekte:

 1. Iniciative e Re Demokratike e Kosovës – IRDK kundër Partisë Liberale Egjiptiane – PLE, 1 ankese.
 2. LVV kundër LDK = 6 ankesa.
 3. LDK kundër LVV = 3 ankesa,
 4. LVV-AAK = 1 ankesë,
 5. LVV kundër IQ për Obiliqin = 2 ankesa,
 6. PDK kundër “Lista e Pavarur” Bekim Jashari = 6 ankesa,
 7. BIRNI kundër LVV = 1 ankese LVV-së dhe,
 8. BIRNI kundër LDK-së = 1 ankesë” bëri të ditur ai.

 

Desktu tha se partitë politike kanë të drejt të ankohen deri sot në ora 19:00 dhe ankesat e tyre do të shqyrtohen brenda 72 orëve.

“PZAP-i lidhur me parregullsitë për ditën e zgjedhjeve, pranon ankesa sot deri ne ora 19:00 datë 18.10.2021 qe i bie se palët kanë të drejtë me paraqit ankesa ne PZAP 24 ore nga momenti i mbylljes së Qendrave të Votimit, ndërsa PZAP-i këto ankesa i shqyrton brenda afatit prej 72 orëve pas dorëzimit te tyre”, tha ai për Front Online.

 

 

Lëvizja Vetëvendosje dërgon 6 ankesa në PZAP kundër LDK-së

 

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa ka pranuar 21 ankesa në lidhje me procesin e djeshëm zgjedhor.

Kështu ka bërë të ditur kryesues i Sekretariatit të PZAP-it, Mul Desku, për FrontOnline.

“Ju informoj se dje ne ditën e zgjedhjeve te 17 tetorit  2021 PZAP-i ka pranuar 21 ankesa nga subjekte te ndryshme politike”, tha ai.

Desku, tha se Lëvizja Vetëvendosje deri më tani ka bërë disa ankesa ndaj disa subjekteve politike.

 1. LVV kundër LDK = 6 ankesa.
 2. LVV-AAK = 1 ankesë,
 3. LVV kundër IQ për Obiliqin = 2 ankesa”.

Lidhur me ankesat për procesin e djeshëm zgjedhorë, partitë politike kanë të drejtë të ankohen deri sot në ora 19:00, tha Desku, për FrontOnline

“PZAP-i lidhur me parregullsitë për ditën e zgjedhjeve, pranon ankesa sot deri ne ora 19:00 datë 18.10.2021 qe i bie se palët kane te drejte me paraqit ankesa ne PZAP 24 ore nga momenti i mbylljes së Qendrave të Votimit, ndërsa PZAP-i këto ankesa i shqyrton brenda afatit prej 72 orëve pas dorëzimit te tyre”, tha ai.

 

LDK-ja dërgon tri ankesa në PZAP kundër Lëvizjes Vetëvendosje

 

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa ka pranuar 21 ankesa në lidhje me procesin e djeshëm zgjedhor.

Kështu ka bërë të ditur kryesues i Sekretariatit të PZAP-it, Mul Desku, për FrontOnline.

“Ju informoj se dje ne ditën e zgjedhjeve te 17 tetorit  2021 PZAP-i ka pranuar 21 ankesa nga subjekte te ndryshme politike”, tha ai.

Desku tha se Lidhja Demokratike e Kosovës, deri më tani ka bërë tri ankesa ndaj Lëvizjes Vetëvendosje.

“LDK-ja kundër LVV = 3 ankesa”, tha ai për Front Online.

Lidhur me ankesat për procesin e djeshëm zgjedhorë, partitë politike kanë të drejtë të ankohen deri sot në ora 19:00, tha Desku, për FrontOnline

“PZAP-i lidhur me parregullsitë për ditën e zgjedhjeve, pranon ankesa sot deri ne ora 19:00 datë 18.10.2021 qe i bie se palët kane te drejte me paraqit ankesa ne PZAP 24 ore nga momenti i mbylljes së Qendrave të Votimit, ndërsa PZAP-i këto ankesa i shqyrton brenda afatit prej 72 orëve pas dorëzimit te tyre”, tha ai.

 

Përfito FALAS një pushim për çift në Budva

Të tjera