Lajme

Osmani: Në dialog me Serbinë të bëjmë kompromise kur është e nevojshme

Osmani: Në dialog me Serbinë të bëjmë kompromise kur është e nevojshme
11:17 | 08 Dhjetor 2022

Pak përpara samitit të BE-së në Tiranë, Kosova dhe Serbia morën një propozim të përditësuar për dialogun Kosovë-Serbi, të dokumentit që njihet në opinion si dokumenti franko-gjerman.

Presidentja Vjosa Osmani, në një intervistë për “Euroactiv”, nuk pranoi të shtjellojë përmbajtjen e këtij dokumenti dhe tha se tani është në fazën e analizës nga zyrtarët e lartë shtetërorë, të cilët më pas do të kenë një qasje të përbashkët dhe të koordinuar.

Megjithatë, ajo shpjegoi se njohja reciproke është e vetmja zgjidhje që do të garantojë paqe dhe stabilitet të qëndrueshëm në rajon.

“Ne do të vazhdojmë të jemi konstruktiv, të jemi të hapur, të jemi kreativ dhe të bëjmë kompromise kur është e nevojshme, por asnjëherë në atë mënyrë që do ta bënte Kosovën një shtet jofunksional. Kjo është vija e kuqe”, tha ajo.

Çmime më të lira të naftës dhe oferta fantastike në Petrol Company

Të tjera