Lajme

Ahmeti liston sukseset e tij, në letrën lamtumirëse falënderon VV-në dhe Arbënor e Astrit Deharin

Ahmeti liston sukseset e tij, në letrën lamtumirëse falënderon VV-në dhe Arbënor e Astrit Deharin
23:00 | 06 Dhjetor 2021

Shpend Ahmeti, i cili deri sot e ka ushtruar postin e kryetarit të Prishtinës, ka falënderuar të gjithë bashkëpunëtorët e tij, përfshirë edhe ata që e kanë kritikuar.

Ai tha se kjo është përvoja kryesore e jetës së tij, teksa përmendi edhe gjërat që sipas tij janë bërë në të mirë të kryeqytetit, duke përshirë shkolla më të mira, qendra më të mira të Mjekësisë Familjare, administratë më të shpejtë, ujë 24 orë, çerdhe të reja e transport publik të ringjallur.

Në letrën e tij lamtumirës nga posti i kryetarit të Prishtinës, Ahmeti ka falënderuar ish-partinë e tij, Lëvizjen Vetëvendosje, e me theks të veçantë, dy vëllezërit, Arbënor e Astrit Dehari.

“Falenderoj Lëvizjen Vetëvendosje dhe secilin aktivist që ka punuar që unë të zgjidhem kryetar, me theks të veçantë tek dy vëllezërit kyç në fitoren tone, Arbënor e Astrit Dehari”, ka shkruar Ahmeti në llogarinë e tij në Facebook.

Tutje, ai ka falënderuar edhe Partinë Socialdemokrate, ku tha se i janë gjetur në kohët më të vështira e edhe asamblistët e të gjitha partive në Kuvendin Komunal të Prishtinës.

“Falenderoj cdo asambleist që na ka mbështetur e na ka kundërshtuar dhe Partitë e tyre, AAKnë AKRnë e dhe LBnë që I kemi pas në koalicion e edhe LDKnë e PDKnë që kanë qenë në opozitë. Falenderoj PSD-në që më dhanë mbështetjen në kohët më të vështira”, është shprehur Ahmeti, përcjell Klankosova.tv.

Ndërsa, për kryetarin e zgjedhur të Prishtinës, Përparim Rama, Shpend Ahmeti tha se nuk do t’i përzihet në punët e tij, por do t’ia ofrojë gjithnjë ndihmën e nevojshme.

“Përparimin e njoh moti dhe e kam mik. I kam thënë se nuk do ti përzihem asnjëherë në punë por do ti përgjigjem për çdo kërkesë.  Sic ka thënë Ali Zatriqi me rastin e pensionimit nga Televizioni kur I është dhuruar një orë dore – unë që po dal po e di sa është sahati po ju që po metni”, shkroi Ahmeti.

Më poshtë mund ta gjeni postimin e plotë të Ahmetit:

Sot e kam diten e fundit në postin e Kryetarit të qytetit më të mire në botë, Prishtinës! Falemnderit për mbështetjen, kritikën, votën, votën kundër dhe për secilin kontribut që e keni dhënë për Prishtinën tone.

Kemi rrugëtuar bashkë.  Për mua sigurisht se është përvoja kryesore e jetës.

Për tetë vite kemi përmirësuar dukshëm jetën në qytetin!

Sot kemi:

Shkolla më të mira dhe të digjitalizuara

Qendra më të të mira të Mjekësisë Familjare  (mbi 2 milion shërbime në vit dhe reagimi mesatar I urgjencës është nën shtatë minuta)

Administratë më të shpejtë më të dixhitalizuar (mbi 600 mijë certifikata të lëshuara nga aparatet tona vetëshërbyese)

Më shumë ndriçim e pastërti, e më shumë kanalizime të shtruara

Dhe dyfish (pak më shumë se dyfish) çerdhe të reja

Sot kemi:

Ujë 24 orë

Tension më të mire dhe stabil të rrymës

Ngrohje qëndrore cilësore

Transport publik të ringjallur dhe në kompletim e sipër

Ndërtesa kolektvie të riparuara e të shërbyera më shumë (mbi 500 hyrje) nga organet tona

Shërbim të parkingut që do ti sjellë Prishtinës të hyra për investime tjera

Sot kemi:

Më shumë ngjarje kulturore dhe trefish më shumë buxhet për kulturë

Më shumë ngjarje të mbëtshtëtura dhe organizuara nga Komuna e Prishtinës

Më shumë sportistë të mbështetur nga komuna

Dhe më shumë salla në shërbim të qytetarëve tonë

Sot kemi

Dy kuzhina popullore që shërbejnë çdo ditë shujta të ngrohta

Mbrojtje për gjashtë grupe të rrezikuara

Ndihmë për institucionet sociale

Më shumë mbrotje për komunitetet minoritare

Më shumë mbrojtje për komunitetin LGBT

Dhe më shumë mbrotjejpër pensionistët tone që I kanë tri qendra tani për qëndrim ditor, transport publik falas e beneficione të tjera

Më shumë strehim dhe

Qendren e pare për Autizëm dhe Sindromën Down në Kosovë

Sot kemi

Më shumë vizita të turistëve

Organizimin e një prej bienaleve më të mëdha në Evropë – Manifesta në 2022

Kontratën e Salles Koncertale dhe prokurimin e sallës së re të sporteve me dorë tek Stacioni I Autobusëve

Parkingun më të madh nëntokësor të ndërtuar deri më tani në Kosovë

Festivalin më të mire në regjion Sunny Hill

Pejsazhin më të madh të mbrojtur në Kosovë, Germinë të rritur nga 950 në 2000 hektarë

Ndër festivalet më të mira të grafiteve në Evropë

Sot

Prishtina është kryeqyteti më transparent në Evropëi shpallur nga Transparency International

Transprencë totale me 100 pikë që disa vite me radhë

Me shpenzime minimale për dreka darka e udhëtime

Luftë kundër korrupcinonit nga brenda me vendime gjyqësore të plotëfuqishme nga Gjykatat për shkelësit dhe pa skandale në ruajtjen e parasë publike në ofrimin e shërbimeve komunale

Administrate të barabartë gjinore me gjysmen e drejtoreve gra e femra

Raporte të auditimit të pakualifikuara për krejt këto vite

Dhe publikim të secilit dokument që komuna e Prishtinës e ka në mbajtje

Sot

Jemi më të sigurtë me më pak krime e aksidente

Sot kemi të ngritura mbi 200 milion euro fonde për investime:

Financimin e Unazës (mbi 120 milion euro) për të cilin është prezantuar raporti final dhe dizajni final

Financimin e siguruar për Ngrohjen qendrore me panele solare (mbi 70 milion) për lagjet me banim individual – projekti I dytë më I madh në Evropë I tillë pas Danimarkës

Financimin e 30 autobusëve shtesë (prej të cilëve 8 elektrik) në fazën e fundit të implementimit

Kontratat e nënshkruara për tri shkolla të reja në Veternik, Sofali e Mat, pasuar nga Arbëria me sistemin PFI

Sot jemi me projektin më të madh me donatorë  në bujqësi në Llap e Gollak me qeverinë austriake

A do të thotë se këto mjaftojnë!  Natyrisht se jo.  Ka problem me ndërtim e planifikim, ka problem me qenë endacake e me trafik. Do të ketë problem në 2025 e 2029 sepse gjithmonë duhet të kërkojmë përmirësimin, edhe pse mundësitë financiare janë të vogla. Por me rëndësi është që sot jetohet një jetë shumë më e mire për shkak të përmirësimeve në tetë vitet e fundit në çdo fush.  Tash duhet të ketë edhe më shumë përmirësime.

Përparimin e njoh moti dhe e kam mik.  Sa here kam qenë në Londër më ka pritur e përcjellur.  Më ka ndihmuar në çdo pyetje që kam pas dhe është angazhuar maksimalisht e vullnetarisht në ide urbanistike, si salla koncertale, Ulpiana, Qendra e Manifesta. Ka organizuar shumë gjëra për komunitetin Shqiptar në Angli dhe këmbën nuk e ka larguar asnjëherë nga Kosova me punë, vullnetarizëm e ndihmë.

Atij I dëshiroj të gjitha të mirat.  I kam thënë se nuk do ti përzihem asnjëherë në punë por do ti përgjigjem për çdo kërkesë.  Sic ka thënë Ali Zatriqi me rastin e pensionimit nga Televizioni kur I është dhuruar një orë dore – unë që po dal po e di sa është sahati po ju që po metni  🙂

Ju falenderoj cdonjërin për  ndhmën, falenderoj cdo drejtor nga të dy mandatet, cdo shërbyes civil të komunës së Prishtinës, cdo të angazhuar në cdo formë, prej pastruesit të vlefshëm të qytetit e deri kuzhinieret në Kuzhinën qëndrore,  Puna juaj është më e vlefshme se e jona.

Falenderoj mediat për monitorimin e vazdhueshëm që na e kanë bërë.  Na kanë bërë më të mirë.

Falenderoj nënkryetarët Muhedinin e Selimin! E Kryesuesit Halim Halimi, e Agim Kuleta!

Falenderoj Lëvizjën Vetëvendosje dhe secilin aktivist që ka punuar që unë të zgjidhem kryetar, me theks të vecantë tek dy vëllezërit kyq në fitoren tone, Arbënor e Astrit Dehari.

Falenderoj cdo asambleist që na ka mbështetur e na ka kundërshtuar dhe Partitë e tyre, AAKnë AKRnë e dhe LBnë që I kemi pas në koalicion e edhe LDKnë e PDKnë që kanë qenë në opozitë.

Falenderoj PSD-në që më dhanë mbështetjen në kohët më të vështira.

Falenderim mjekëve për punën e jashtëzakonshme gjatë Covidit dhe angazhimin e tyre maksimal.

Ekipen e jashtëzakonshme që spo I përmendi me emra në kabinet e drejtori.  Më përkrahët, më mbrojtët e ruajtët dhe I qëndruat presioneve.

Posaqerisht e falenderoj mikun tim dhe bashkëudhëtarin tim politik Dardan Sejdiu pa të cilin nuk do ti bënim këto punë e as nuk do të isha këtu dy mandate.

dhe në fund falemnderit Ardianës Teas dhe Anrit që më duruan apo që duruan mosprezencen time në shpi, E Ardianën edhe më shumë për punën vullnetare që ka bo në Komunë në plotë projekte . Nanën dhe vëllaun tim për mbështetjen tërë kohën dhe asistentin tim Xili Ismaili që e ka bajt përgjegjësinë e të qenit kryetar e të bertitmen teme të vazhdueshme.

Kërkoj falje nga secili qytetar për shqetësimet që mund të ja u kam shkaktuar me vendimet politike.  Kanë qenë dhe vazhdojnë të jenë me qëllim të mire.  Dëshira jonë dhe puna jonë ka qenë gjithmonë me qëllim të rritjes sëcilësisë së jetës duke ruajtur qeverisjen e pastër dhe të drejtë.

Ju duhet të kërkoni edhe më shumë.

Për mua ishte kënaqësi të jem në shërbimin Tuaj!  Përherë e përjetë do të jem shërbëtor I qytetit në cdo formë që kam mundësi.

Të dua Prishtina

Ju Dua Prishtinali!

Perpo, the floor is yours!

Over and out!

EKSKULZIVE: Art Motion dhe Klan Kosova fitojnë të drejtën televizive të Superligës, Ligës së parë si dhe Kupës së Kosovës 

Të tjera