Lajme

Zemaj premton rritje të numrit te testeve për Coronavirus, thotë se ato do të bëhen edhe nëpër komuna

Zemaj premton rritje të numrit te testeve për Coronavirus, thotë se ato do të bëhen edhe nëpër komuna
09:27 | 27 Gusht 2020

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ka bërë të ditur sot në mëngjes se Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik do të rris kapacitetet për testime dhe do të decentralizohet procesi i testimeve edhe në QRSHP në qytetet e mëdha.

Ai ka lavdëruar IKSHP-në, duke thënë se po bën një punë mbinjerëzore

Postimi i tij:
Angazhim me përgjegjësi, llogaridhënie, profesionalizëm.

Sapo përfundova takimin me drejtuesit e agjensioneve që veprojnë në kuadër të MSh-së, që janë: Agjencia për Produkte dhe Pajisje Medicinale, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike/IKSHPK, Inspektorati Shëndetësisë, Inspektorati Farmaceutik, etj. Biseduam për përmirësimin e cilësisë së shërbimeve dhe ngritjen e përgjegjësisë së ofruesve të shërbimeve shëndetësore. Nga drejtuesit e agjensionëve kërkova që palët e përfshira në sektorin shëndetësor të punojnë me përgjegjësi, llogaridhënie, profesionalizëm.

Inspektoratet përkatëse të vazhdojnë monitorimin, inspektimin, këshillimin, rekomandimin dhe marrjen e masave ligjore ndaj të gjitha institucioneve shëndetësore, sipas ligjit.

Biseduam edhe për funksionimin e IKSHPK, ku po bëhet një punë mbinjerëzore.

IKSHPK do të rris kapacitetet për testime dhe do të decentralizohet procesi i testimeve edhe në QRSHP në qytetet e mëdha.

Së bashku të angazhuar për një popullatë të shëndosh!

#QeveriaHoti

Është koha të shijojmë çokollatën më të mirë..

Të tjera