Lajme

Ymeri: Shtrenjtimi i rrymës duhet të jetë më i vogël se sa i propozuari

Ymeri: Shtrenjtimi i rrymës duhet të jetë më i vogël se sa i propozuari
09:16 | 28 Janar 2022

Pozicionimi i Qeverisë së Kosovës për propozimin e Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRRE), Ymeri e konsideron shqetësuese.

Sipas tij qeveria nuk po iu del në mbrojtje të interesave të qytetarëve, por po mbron një kompani private.

“Pozicionimi i Qeverisë së Republikës së Kosovës në mënyrë implicite në përkrahje të këtij propozimi të ZRRE-së është jashtëzakonisht shqetësues sepse Qeveria e Republikës së Kosovës qartazi nuk është që po ju del në mbrojtje të interesave të qytetarëve në këtë rast, por po e mbron interesin ose po e mbron kërkesën më shumë te një kompanie ose korporate private dhe kjo e bënë edhe më problematike pozicionimin e qeverisë, pra për ta përmbledhur konsiderojë se edhe nëse duhet të ketë shtrenjtim të energjisë elektrike duhet të jetë më e vogël se sa i propozuari”, deklaroi ai për Front Online.

Ai tutje shton se me propozim të ZRRE-së, shtrenjtimi i rrymës nuk i prek komuna në veri të Republikës së Kosovës, dhe sipas tij kjo është pabarazi.

Visar Ymeri: Qeveria po e mbronë ZRRE-në në kurriz të qytetarëve

Black Friday –  Eja dhe ndaj emocionet e zbritjes ekstreme në Comodita Home

Të tjera