Kronika

Vrasja me sëpatë në Fushë Kosovë – kërkohet trajtim psikiatrik ndaj të dyshuarit

Vrasja me sëpatë në Fushë Kosovë – kërkohet trajtim psikiatrik ndaj të dyshuarit
17:34 | 24 Korrik 2020

Prokuroria Themelore në Prishtinë – Departamenti për Krime të Rënda, ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Prishtinë, që t’ia shqiptojë masën e trajtimit të detyrueshëm psikiatrik  personit me inicialet M.R.

Kjo pasi dyshohet se personi në fjalë ka kryer veprën penale “Vrasja e rëndë”, nga neni 173 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

“Rasti ka ndodhur në Fushë Kosovë, ku dyshohet se personi me inicialet M.R., ka privuar nga jeta viktimën (babain e tij) me sëpatë, mjet ky i cili është gjetur në vendin e ngjarjes”.

“Prokurori kujdestar i Departamentit për Krime të Rënda të kësaj prokurorie, ka lëshuar urdhëresë për obduksion. Ndërsa, për të dyshuarin ka paraqitur kërkesë për ekzaminim psikiatrik”.

“Po ashtu, Prokuroria Themelore në Prishtinë, ju njofton se në bashkëpunim me Policinë e Kosovës, janë duke ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme hetimore për zbardhjen e plotë të rastit në fjalë”.

Kredi me afat rekord të shqyrtimit dhe aprovimit

Të tjera