Lajme

Vjedhja e të dhënave të kartelave bankare, merret vendim ndaj të dyshuarit

Vjedhja e të dhënave të kartelave bankare, merret vendim ndaj të dyshuarit
08:36 | 17 Maj 2022

Dje është bërë arrestimi i personit me inicialet A.S., në vendin e tij të punës, ndërsa sot Prokuroria Themelore në Prishtinë njofton se të njëjtit i është caktuar masa e ndalimit prej 48 orësh.

Përmes një njoftimi nga prokuroria, i njëjti është ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orësh, për shkak të veprës penale “Lëshimi i çeqeve pa mbulesë ose të rremë dhe keqpërdorimi i kartelave të bankës apo të kreditit”, nga neni 301 të KPRK-së, pasi i njëjti dyshohet se në mënyrë të kundërligjshme, duke keqpërdorur pozitën dhe besimin e klientëve, “dyshohet se ka vjedhur të dhënat e kartelave bankare të klientëve, të cilët kanë bërë blerje në dyqanin ku i dyshuari ka punuar si përgjegjës i ndërrimit, dhe pastaj këto të dhëna i njëjti i ka përdorur duke bërë blerje të monedhave – kriptovalutave, të cilat më pas i ka shitur dhe me këtë rast dyshohet se ka përfituar mjete-para në vlerë prej mbi 5,000.00 €”.

Në këtë çështje penale, me urdhër të prokurorit është sekuestruar një pajisje elektronike (telefon) me të cilën dyshohet se është kryer vepra penale.

“Prokurori i Shtetit në koordinim me policinë janë duke i ndërmarrë veprimet e nevojshme hetimore, si dhe ndaj të dyshuarit do të vazhdohet me veprimet procedurale”, përfundon njoftimi i prokurorisë.

Comodita nis 35 kontejnerë me dyshekë për në SHBA

Të tjera