[wp-story]

Auto

Vjedhja e një makine pa thyer bravën, kjo është metoda më e zakonshme e hajnave!

Vjedhja e një makine pa thyer bravën, kjo është metoda më e zakonshme e hajnave!
16:10 | 06 Prill 2021

Mënyra “më elegante” e vjedhjes së një makine, ekziston prej disa vitesh, por kohët e fundit është bërë më e zakonshme. Shoferi del nga makina, përplas derën, shtypi butonin e kyçjes dhe u largohet. Kur të kthehet – nuk ka makinë! Si? Është shumë e thjeshtë, dhe hajdutët as nuk e thyejnë bravën, por ulen në makinë, lidhin telat dhe largohen.

Ata e bëjnë këtë duke bllokuar telekomandën për të kyçur makinën me një pajisje të thjeshtë. Kjo pajisje mund të futet në xhepin tuaj dhe mund të blihet në internet. Vjedhësi qëndron anash dhe pret që shoferi të largohet. Kalimtarët e rastit nuk dyshojnë për asgjë. Nuk ka asgjë të dyshimtë për kalimtarët e rastit, sepse hajdutët nuk thyejnë asgjë, por thjesht i hapin ato dhe hipin në makinë. Ata vjedhin gjithçka që është e vlefshme ose të gjithë makinën. Problemi më i madh i këtij lloji të vjedhjes është kur shoferi parkon në një rrugë të zhurmshme ose në një parking publik, kështu që ai nuk dëgjon që alarmi ka rënë.

Respektivisht, alarmi duhet të aktivizohet dhe dritat e ndezura do të ndizen dy herë, por pastaj ndalen, pasi pajisja i zhbllokon. Nëse modeli i makinës është më i vjetër, alarmi i mbylljes në telekomandë mund të mos ketë njoftim të dritës dhe zërit. Sidoqoftë, mënyra më e besueshme për të shpëtuar veten nga kjo vjedhje është gjithashtu më e thjeshta. Kur të dilni nga makina, kthehuni dhe shtypni butonin e kyçjes. Ngrini dorezën me dorën tuaj, dhe vetëm atëherë shkoni./FrontOnline/

Comodita nis 35 kontejnerë me dyshekë për në SHBA

Të tjera