Bota/Rajoni

Video tronditëse ku tregon se si u perhap koronavirusi brenda 6 muajve

Video tronditëse ku tregon se si u perhap koronavirusi brenda 6 muajve
15:37 | 16 Korrik 2020

Rreth gjashtë muaj më parë, koronavirusi i ri nuk kishte as një emër. Por nga janari e tutje, virusi i rrezikshëm “shpërtheu” dhe brenda pak muajsh u përhap në gjithë botën me shpejtësi alarmante, siç tregohet nga një animacion i publikuar nga Daily Mail.

Rezultati; Sot planeti numëron pothuajse 13.5 milion raste, me ekspertët që vlerësojnë se numri i vërtetë është shumë më i lartë.
Sipas gazetës britanike, projektuesit e vizualizimit të të dhënave të Global Stats përdorën të dhëna nga raportet e Organizatës Botërore të Shëndetit për të krijuar një video të afatit kohor që tregon se si përhapen rastet në vende të ndryshme të botës.

Gjithashtu tregon se si ndryshuan shkallët e vdekjes ndërsa virusi përhapet dhe ndryshoi dinamika pandemike, por edhe “piketa” të rëndësishme në rrjedhën e pandemisë, siç është rasti i parë i njohur dhe data që Covid-19 u shpall pandemi.

Global Stats tregon se sa i fortë dhe i fshehtë është armiku me të cilin përballet njerëzimi.

Petrol Company zbret çmimet në Ditën e Verës: Benzinë 1.70 euro dhe Diesel 1.85 Euro për litër

Të tjera