Lajme

Vetëvendosje: Qeveria Hoti hoqi dorë nga shtetësia për të shkuar në dialog me Serbinë

Vetëvendosje: Qeveria Hoti hoqi dorë nga shtetësia për të shkuar në dialog me Serbinë
22:18 | 17 Qershor 2020

Lëvizja Vetëvendosje ka akuzuar Qeverinë Hoti se ka pranuar për vazhdimin e dialogut në Washington, pasi paraprakisht plotësoi kërkesat e Serbisë për largimin e reciprocitetit dhe heqjen dorë nga shtetësia përmes ndalimit të procesit të njohjeve e anëtarësimit në organizata ndërkombëtare.

Përmes një video të publikuar në Facebook, Lëvizja Vetëvendosje thotë se për një vazhdim të mbrapshtë të dialogut pati disa parakushte: u desh të largohej një qeverisje e mirë, të hiqej reciprociteti dhe të hiqej dorë nga shtetësia përmes ndalimit të procesit të njohjeve e anëtarësimit në organizata ndërkombëtare.

“Të gjitha këto veprime u ndërmorën nga një klub i stërvjetëruar politik nën qeverinë koti që nuk ka as legjitimitet e as kredibilitet”, thekson Vetëvendosje.

https://www.facebook.com/vetevendosje/videos/190917385619873/?__xts__[0]=68.ARAybxdRfghFzRtXZOFq6NCaq-xs3aCD_ocLY1agjkEeNRykSdUd6HoAxUFUUk1rLCqHPLxEYExda_MIxz8W3mviZ2oieqTqY88Tjhfw1yI0ri_tLXstLJkj6Z3JtQjDPqj2nys9m01KsgWgqzNk8Fp3JahLYiXWmCTQm3yBYn8T4Gtl5KfaC2RYhlh-NPvHTStp1imI95cJNPVJu1Mhi8PoMfK-7FeZGJz4obzq_0mdLcBdaOOn5K85rX82AzUlCBk7NUwg6JDJDjF6c33ZKmVJvswQ58exCRlR6rgmHruPCInJ19WNsX2Zo51SK1qk0RO8bE8u0wh0g2BXhNU9Yf6jL5hfhA&__tn__=-R

Ambasadorja e parë e Izraelit në Kosovë, e impresionuar me punën në Comodita

Të tjera