Lajme

Veteranët nuk dinë asgjë për fatin e Gucatit e Haradinajt

Veteranët nuk dinë asgjë për fatin e Gucatit e Haradinajt
17:57 | 28 Shtator 2020

Organizata e veteranëve që nga arrestimi nuk ka kontaktuar me Hysni Gucatin dhe Nasim Haradinajn që janë arrestuar dhe dërguar në Hagë nën dyshimet për pengim të drejtësisë.

Kështu ka deklaruar sekretari i OVL-UÇK’së, Faton Klinaku.

Ai ka thënë se nuk kanë kontaktuar që nga arrestimi me Gucatin dhe Haradinajn.

“Jo s’kemi kontaktuar më as me z. Hysni Gucati, e as me z. Nasim Haradinaj. Para se me e dërguar, atje, Nasimi ka qëndruar në Fushë Kosovë, na ka telefonuar neve dhe avokatin dhe i ka treguar që po e dërgojnë në Hagë, por nuk e dintë saktë se kur. Unë po vazhdoj ta përsëris se ne nuk e kemi njohur dhe nuk e njohim këtë Gjykate, sepse kësaj gjykate i ka skaduar mandati me 2 Gusht. Kjo gjë u përmend erdhe sot në paraqitjen e parë para gjykatësit të z. Salih Mustafa. Avokati i z. Mustafa i tha publikisht atyre se kjo Gjykate nuk ka legjitimitet. Ne çuditemi pse gjithë kjo heshtje e këtyre institucioneve për gjithë këto ngjarje”, ka thënë ai për T7.

KEDS fillon pilot projektin për inspektimin e rrjetit elektrik me dron

Të tjera