Lajme

Vetëm 25 shtretër të lirë në Klinikën e Pulmologjisë

Vetëm 25 shtretër të lirë në Klinikën e Pulmologjisë
21:21 | 18 Gusht 2020

Shtimi i madh i të prekurve me Coronavirus ka bërë që shumë Klinika të QKUK-së të bëhen strehë e trajtimit të këtyre pacientëve.

Një prej tyre është edhe Klinika e Pulmologjisë, pacientët e prekur me coronavirus të së cilës po marrin trajtim edhe në Klinikën e Dermatologjisë.

Sipas pulomologut Flamur Marku, kjo klinikë ka kapacitete të mjaftueshme për të përballuar edhe pacientë të tjerë.

Madje sipas tij, aktualisht janë 25 vende të lira.

“Ne kemi kapacitet të mjaftueshëm. Kemi më shumë se 25 vende të lira për pacientë. Sepse që një kohë e kemi edhe Klinikën e Dermatologjisë të cilën e shfrytëzojmë si Klinikë e Pulmologjisë për raste të prekura me Coronavirus dhe kemi shtretër të mjaftueshëm për pacientët që shtrihen këtu”, tha Marku për Front Online.

Alarmon pulmologu kosovar: Në vjeshtë pritet të përkeqësohet situata me Coronaviurus

Marku thotë se përveç pacientëve me gjendje të rënduar, ata të cilët kanë simptoma më të lehta marrin trajtimin në shtëpi.

“Pacientët që vijnë këto zakonisht janë në një gjendje më të komplikuar. Dhe është i nevojshëm tretmani me antibiotik me intravenoz për lehtësimin e frymëmarrjes. Kurse, rastet që janë më të lehta që e kanë në rregull saturimin e oksigjenit, apo edhe janë në gjendje më të lehtë, atëherë ne shkojmë me terapi orale dhe trajtohen tek shtëpia”, deklaroi më tutje Marku.

Ai po ashtu ka edhe një mesazh për të gjithë ata persona që po marrin antibiotik pa marrë rekomandimin e mjekut.

“Me pas kujdes maksimal gjithmonë në kontakt me të gjithë. Dhe mos me marrë antibiotik pa nevojë, pa u konsultuar me mjekun, pa i pas vlerat e infeksionit të rritura ose pa pasur ndryshime në mushkëri. Ka shumë pacientë që vijnë, dhe pa u konsultuar me askënd vetëm në bazë të informatave që kanë marrë nga njerëzit kanë marrë antibiotik që nuk kanë pasur nevojë”, tha në fund pulmologu Flamur Marku.

Kujtojmë se nga 13 marsi në Kosovë janë konfirmuar 11.686 raste pozitive me Coronavirus. Derisa, janë shëruar 7.562 pacientë dhe 416 të tjerë kanë humbur betejën me Covid-19.

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera