[wp-story]

Lajme

“Veriu i Kosovës jashtë kontrollit të Prishtinës, dialogu me Serbinë është bërë i lodhshëm”

“Veriu i Kosovës jashtë kontrollit të Prishtinës, dialogu me Serbinë është bërë i lodhshëm”
22:09 | 26 Dhjetor 2020

Paralel me Serbinë, edhe në veri të Kosovës filloi vaksinimi për minoritetin serb. Të parët që po vaksinohen janë të moshuarit dhe më pas do të jetë personeli shëndetësor.

Analisti, Armand Plaka, i ftuar në Rtv Ora e sheh këtë zhvillim në vazhdën e situata të tjera të ngjashme ndër vite.

Sipas tij përkundër përpjekjeve të qeverisë Kosovës, Veriu ka mbetur jashtë kontrollit të saj.

Plaka: Është gangrena që ka vuajtur shtetformimi dhe politikat kosovare që nga shpallja e pavarësisë, moskontrolli i Veriut të Kosovës apo funksionimi i strukturave paralele në një shtet që mendohej se do të ishte unitar, i kontrolluar nga strukturat shtetërore të Prishtinës. Përgjatë 12 viteve kemi parë situata të ngjashme si kjo. Është një rajon i dalë nga kontrolli i Prishtinës zyrtare pavarësisht përpjekjeve të pafundme të qeverisë së Kosovës. Edhe nëse ka pasur momente relaksimi ka ardhur si pasojë e një presioni shumë të madh të Brukselit, ose ulje të klimës së tensionit mes Prishtinës dhe Beogradit.

Ndërkohë Kosova po shkon sërish në zgjedhje të parakohshme pas një tjetër palaë zgjedhjesh të parakohshme të mbajtuara me 6 tetor të vitit të shkuar.

Plaka thotë se e sheh këtë situatë si një indeks të qartë të destabilitetit politik, një gangrenë që po i pamundëson Kosovës përmbushjen e objektivave madhorë.

“Petrol Company” në natën e “Kurban Bajramit” e bën me shtëpi të re familjen nga Skenderaj

Të tjera