×
 • Tenderët
 • Tenderët

  Vendimi i OSHP-së kundër rekomandimit të ekspertit Sahit Beqiri

  FrontOnline
  18 Shkurt 2020

  Organi Shqyrtues i Prokurimit (OSHP) ka anuluar vendimin e Autoritetit Kontraktues (AK) Policisë së Kosovës për anulimin e tenderit “Furnizim me këpucë elegante” e ku vlera e parashikuar e kontratës është 121,620 euro, raporton “Front Online”.

  Kundër vendimit të Policisë së Kosovës për anulim të këtij procesi të Prokurimit në OSHP ishin ankuar dy Operatore Ekonomik (OE), “A&V Collection” nga Prishtina si dhe kompania tjetër “Solid” nga Suhareka.

  Për këtë proces Prokurimit, eksperti  Shqyrtues i OSHP-së Sahit Beqiri në ekspertizën e nxjerrë e ka rekomanduar Panelin Shqyrtues të OSHP-së që ankesat e kompanive ankuese të refuzohen.

  “Duke u bazuar ne sqarimet e lartpërmendura, eksperti shqyrtues i propozon panelit shqyrtues qe ankesat e OE ankues, to refuzohen si to pa bazuar, dhe rekomandon qe to mbetet ne fuqi njoftimi mbi vendimin e autoritetit kontraktues” thuhet në rekomandimin e ekspertit të OSHP-së Sahit Beqiri, raporton “Front Online”.

  Por, kundër një rekomandimi të tillë janë shprehur në seancën e OSHP-së të cilën e ka monitoruar “Front Online” përfaqësuesit e këtyre dy kompanive e ku nga Paneli i OSHP-së kanë kërkuar që ankesat e tyre të cilësohen si plotësisht të bazuara.

  Për këtë seancë kryetar i Panelit Shqyrtues ka qenë Nuhi Paçarizi, Blerim Dina, referues si dhe Goran Milenkoviç, anëtar kanë marrë vendim që  dy ankesat e Operatoreve Ekonomik të aprovohen si pjesërisht të bazuara. Po ashtu, në pikën e dytë të këtij vendimi Paneli i OSHP-së ka anuluar edhe vendimin e Policisë për këtë aktivitet të Prokurimit.

  “Paneli Shqyrtues duke u bazuar në shkresat e lëndës të cilat i ka pasur në dispozicion si dhe sqarimet e ekspertit, shqyrtues profesional vjen në përfundim se vlerësimi dhe krahasimi i ofertave nuk është bërë konform nenit 59 të Ligjit të Prokurimit Publik dhe njëkohësisht obligon Autoritetin Kontraktues që gjatë rivlerësimit konform nenit 59.2 si dhe 72 të Ligjit të Prokurimit Publik t’i verifikojë dhe kërkoj sqarime shtesë për të gjitha dëshmitë-dokumentet sa iu përket mostrave të dorëzuara në seancën dëgjimore nga Operatoret Ekonomik ankues dhe të bëjë verifikimin e tyre komfort këtyre dispozitave ligjore” thuhet në vendimin e Panelit Shqyrtues të OSHP-së.

  Vendimi i Autoritetit Kontraktues për këtë aktivitet Prokurimit do të merret në ditët në vijim, deri sa portali “Front Online” do t’u mbaj të informuar në vazhdimësi për rrjedhën e këtij procesi të prokurimit. / Front Online / 

  Në MINIMAX kanë filluar zbritjet finale me çmime fikse 2€, 5€, 7€, 9€
  Nga Rubrika
  Tenderët18 Shtator 2023
  Policia e Kosovës nuk ka arritur të pajisjet me jelekë të rinj anti-plumb, as pas dy vjetësh. Procedurat për furnizim me këto...
  Lajme11 Shtator 2023
  Shërbimi Korrektues i Kosovës, i cili funksionon në kuadër të Ministrisë së Drejtësisë, ka lidhur kontratë për blerjen e këpucëve dhe çizmeve...
  Tenderët26 Gusht 2023
  Ministria e Mbrojtjes ka nënshkruar një kontratë në vlerë 128 mijë euro me kompaninë Eco Cleaning. Kompania do të bëjë pastrimin e...
  Të tjera
  Lajme04 Tetor 2023
  Ministrja e Jashtme gjermane Annalena Baerbock nesër do të vizitojë Shqipërinë ku do të takohet edhe me ministrat e jashtëm të Kosovës...
  Lajme04 Tetor 2023
  Policia dhe Dogana e Kosovës kanë parandaluar kontrabandimin me mallra. Në rrugën malore të fshatit Malinë të Maqedonisë së Veriut që lidhet...
  Sport04 Tetor 2023
  Trepça ka fituar ndaj Tindastollit në kualifikimet për FIBA Europe Cup. Mitrovicasit fituan me rezultat 69:77. Mikaile Tmusic me 22 pikë dhe...
  Bota/Rajoni04 Tetor 2023
  Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky deklaroi se Ukraina do të bëjë gjithçka për të ruajtur mbështetjen e Shteteve të Bashkuara dhe Evropës në...
  Vip04 Tetor 2023
  Aktorja Julia Ormond e ka paditur producentin Harvey Weinstein për sulm seksual. Në padinë e ngritur të mërkurën dhe të siguruar nga...
  Bota/Rajoni04 Tetor 2023
  Senati amerikan ka miratuar emërimin e James O’Brien si Ndihmës-Sekretar i Shtetit për Çështje Evropiane dhe Euroaziatike. O’Brien ka fituar besimin e 67...

  FrontOnline, © 2023 Të gjitha të drejtat e rezervuara.