[wp-story]

Bota/Rajoni

Vazhdon gjykimi për organizatorët e 27 prillit

Vazhdon gjykimi për organizatorët e 27 prillit
09:16 | 18 Shtator 2020

Në Gjykatën Penale të Shkupit sot duhet të vazhdojë gjykimi për organizatorët e ngjarjeve të 27 prillit në Kuvend. Me propozim nga mbrojtja, sot duhet të dëgjohen tetë deputetë nga përbërja e vjetër, dhe në mesin e tyre është edhe Talat Xhaferi.

Rasti ndodhen në procedurë dëshmuese, ndërsa në seancën e kaluar me propozim të mbrojtjes ishte ish-kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanoski. U dëgjuan më shumë deputetë, Ilija Dimovski, Bllagoj Despotovski, Vesna Damçevska Ilievska dhe Vesna Pemova.

Me lëdnën udhëheq gjyqtari Ilija Trpkov, ndërsa përfaqësues i prokurorisë është Vilma Ruskovska.

Të akuzuar për organizimin e 27 prillit janë ish-kreu i Kuvendit, Trajko Veljanovski, ish-ministrat Mile Janakieski dhe Spiro Ristovski si dhe ish-drejtori Vladimir Atanasovski.

Benzinë vetëm 1.05 euro në Petrol Company e shumë zbritje tjera në “Be Happy Restorant” dhe Market

Të tjera