Lajme

U kthyen nga Kosova në Austri, dy fëmijë dalin pozitiv me Covid 19

U kthyen nga Kosova në Austri, dy fëmijë dalin pozitiv me Covid 19
10:38 | 19 Korrik 2020

Udhëtimi i një familjeje nga Austria për në Kosovë, ka shkaktuar reagime në një komunë austriake. Pas kthimit të saj, dy fëmijë u testuan pozitivë me koronavirus. “Nuk ishim të informuar për këtë rast”, ankohet një lexues i “Krone”, fëmija i të cilit ka qenë në kontakt me ta. Kryetari i komunës Liezen i ka qetësuar banorët, shkruan krone.at, transmeton Albinfo Austria.

Një pasiguri e madhe po ekziston në një komune në Austri. Testi pozitiv me koronavirus i dy fëmijëve që për shkak të një rasti të vdekjes kishin udhëtuar për në Kosovë, ka ngritur shqetësime të mëdha të banorët. Sipas ankesave të tyre, djali i kësaj familje pavarësisht sëmundjes, kishte shkuar në shkollë dhe në ushtrime të futbollit.Kryetari i komunës së rrethit të Liezenit, e ka konfirmuar rastin e dy fëmijëve të prekur me koronavirus. Megjithatë, familja në fjalë nuk i ka thyer asnjëherë rregullat e karantinës, përkundrazi ata iu përmbajtën secilit rregull, përcjell Albinfo Austria.

“Sapo djali i tyre tregoi simptoma, ata e thirrën ekipin e emergjencës(1450). Pastaj më të marr konfirmimin për këtë rast, ata u vendosën në karantinë. Janë ndërmarr të gjitha masat, shkolla dhe klubi i futbollit është i informuar. E kuptoj plotësisht shqetësimin e prindërve, por nuk ka asnjë provë që dikush të jetë infektuar nga sëmundja e këtyre dy fëmijëve”.

Çmime më të lira të naftës dhe oferta fantastike në Petrol Company

Të tjera