Bota/Rajoni

Trump kërkon shtyrjen e zgjedhjeve

Trump kërkon shtyrjen e zgjedhjeve
15:41 | 30 Korrik 2020

Presidenti i Amerikës, Donald Trump ka kërkuar që zgjedhjet presidenciale të nëntorit në SHBA të shtyhen, transmeton Gazeta Express.

Ai ka propozuar që zgjedhjet të shtyhen derisa njerëzit të kenë mundësi që të votojnë në mënyrë të sigurtë. Kjo sipas tij, pasi që votimi me postë mund të jap rezultat mashtrues dhe të pasaktë të zgjedhjeve.

Ka shumë pak dëshmi që të mbështesin pretendimet e Trumpit, për shtyrjen e votimit në zgjedhjet presidenciale.

SHBA dëshiron që të mundësojë votimin me postë në zgjedhjet e nëntorit, për shkak të shpërthimit të pandemisë.

Sipas New York Times, Trump e ka bërë këtë sugjerim në kohën kur sondazhet janë duke e nxjerrë atë shumë prapa kundërshtarit të tij, Joe Biden, pothuajse në të gjitha shtetet kryesore

Ambasadorja e parë e Izraelit në Kosovë, e impresionuar me punën në Comodita

Të tjera