Lajme

Të dielën vazhdon dialogu në Bruksel, zbulohen temat që do diskutohen

Të dielën vazhdon dialogu në Bruksel, zbulohen temat që do diskutohen
14:01 | 14 Shtator 2020

Zëdhënësi i BE-së, Peter Strano ka paralajmëruar vazhdimin e bisedimeve në Bruksel mes përfaqësuesve të lartë shtetëror të Kosovës dhe Serbisë.

Zëdhënësi i BE-së, Peter Strano ka paralajmëruar se të dielën në Bruksel do të vazhdojnë bisedimet mes zyrtarëve të lartë shtetëror të Kosovës dhe Serbisë për temat e ngritura në takimin e fundit në nivelin më të lartë politik, raporton Tanjug.

“Diskutimet do të vazhdojnë mbi temat e ngritura në takimin e fundit politik të nivelit të lartë. Këto janë marrëveshje mbi komunitetet jo-shumicë dhe zgjidhjen e pretendimeve të ndërsjella financiare dhe pronës, e cila është deri në një marrëveshje ligjërisht të detyrueshme,” tha Stano.

Ai thotë se Serbia, si një vend në procesin e bashkimit me BE, pritet të harmonizojë politikën e saj të jashtme me politikën e BE, duke përfshirë sanksionet e njoftuara kundër atyre që janë përgjegjës për dhunën në Bjellorusi.

“Shpresojmë të shohim së shpejti sanksionet evropiane të njoftuara kundër atyre që janë përgjegjës për shtypjen e papranueshme në Bjellorusi

. Ne presim që vendet në procesin e bashkimit me BE të bëjnë përparim në harmonizimin e politikave të tyre me politikat e BE. Kjo nuk është në diskutim,” tha Stano.

Kush ështe kosovari THE VICTOR që synon tregun e jashtëm? (video)

Të tjera