Lajme

Tahiri thotë se qytetarët nuk po respektojnë masat për tu mbrojtur nga virusi COVID 19

Tahiri thotë se qytetarët nuk po respektojnë masat për tu mbrojtur nga virusi COVID 19
10:31 | 01 Korrik 2020

Drejtori i Inspeksionit në Komunën e Prishtinës, Adonis Tahiri ka thënë se në masë të madhe nuk janë duke u respektuar masat e rekomanduara nga IKSHPK-ja dhe Ministria e Shëndetësisë.

Tahiri tha se në kryeqytet ka inspektime të vazhdueshme edhe në fushën e gastronomisë, mirëpo siç tha ai qytetarët duhet ta mbrojnë veten duke respektuar masat e rekomanduara.

”Në masë të madhe nuk po respektohen masat. Mëgjithëse ka inspektime të vazhdueshme edhe gjatë ditës, edhe në orët e vona të natës me ekipet tona. Siç e vëreni jo dhe aq shumë po respektohen masat”, tha ai.

Ai po ashtu theksoi se çdo ditë e më shumë është duke u vështirësuar monitorimi i të infektuarëve të cilët janë duke qëndruar në vetizolim nga Komuna e Prishtinës, kjo si pasoj e rritjes së numrit të rasteve, përcjell Telegrafi.

“Sa më shumë që rritet numri i të infektuarve aq më e vështirë bëhet monitorimi i qytetarëve të infektuar. Nuk kemi polic për kokë banori”, u shpreh tutje ai.Tahiri tregoi se në një takim me kolegjiumin e inspektorateve si dhe me Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë kanë kërkuar që të ndryshohet infrastruktura ligjore.

“Dje si kolegjium i inspektorateve komunale kemi mbajtur një takim me ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë, një nga kërkesat tona ka qenë të ndryshohet infrastruktura ligjore përmes një amandamenti në ligj, në mënyrë që t’ju lejohet dhe policisë shqiptimi i dënimeve. Sepse vetëm inspektorëve sanitar i lejohet e drejta e shqiptimit të dënimeve, e disa komuna kanë inspektorë sanitar e disa të tjera jo. Nuk ka mjek që të mbron nga një virus, nëse nuk e mbrojmë vetëveten”, ka thënë ai.Tahiri potencoi se nëse vet qytetarët nuk e mbrojnë veten, askush nuk mund t’i mbroj. /RTV Dukagjini/

Black Friday –  Eja dhe ndaj emocionet e zbritjes ekstreme në Comodita Home

Të tjera