[wp-story]

Lajme

Tahiri: Kosova nuk guxon ta shkelë Kushtetutën, Asociacioni çështje e mbyllur

Tahiri: Kosova nuk guxon ta shkelë Kushtetutën, Asociacioni çështje e mbyllur
20:20 | 24 Shtator 2020

Analistët janë të mendimit se çështja e Asociacionit nuk duhet të jetë në tryezën e bisedimeve.

Analisti politik, Ramush Tahiri, në një prononcim për portalin Front Online tha se tema e Asociacionit është mbyllur me nënshkrimin e marrëveshjes në vitin 2013 dhe 2015.

“Temat caktohen mes palëve, nuk i cakton Bashkimi Evropian dhe nëse nuk ka konsensus ose marrëveshje për temat nuk bisedohet ajo temë. Serbia po kërkon që të bisedohet për Asociacion. Kosova nuk pranon me bisedu për Asociacion sepse është nënshkruar edhe në 2013 edhe në 2015 dhe ka mbetur një Këshill i veçantë me i përgatit dokumentet. Ai Këshilli i veçantë dokumentet nuk i ka dërguar te institucionet e Kosovës dhe Këshilli i veçantë nuk e ka marrë parasysh vendimin apo mendimin e Gjykatës Kushtetuese dhe pa u harmonizuar teksti nuk mund të ketë bisedime”, ka thënë Tahiri për Front Online.

A do të diskutohet javën e ardhshme për Asociacionin? Flasin nga BE-ja

I pyetur se a do të ketë pengesa për vazhdimin e dialogut tema e Asociacionit, Tahiri tha se në rast se palët nuk kanë tema, dialogu nuk duhet të vazhdojë.

“Dialogu nuk duhet të vazhdoj nëse nuk ka tema për të cilën palët mirën vesh. Asociacioni është përfunduar, është votuar me 2/3 në Kuvend, nuk mund të rihapet edhe një herë kjo pikë është vendimi i Gjykatës dhe duhet të implementimet. Kosova nuk guxon ta shkelë kushtetutën e saj në Bruksel”, tha ai për Front Online.

Bonus dhe Premium Kartela të cilat po i ofron Petrol Company, kartelat më të kërkuara nga klientët

Të tjera