Front TV

Syla: Nuk janë rrethana për protesta, ka ardhur koha për “Betimin e Hipokratit”

Syla: Nuk janë rrethana për protesta, ka ardhur koha për “Betimin e Hipokratit”
19:11 | 07 Korrik 2020

Së fundmi Gjykata Kushtetuese ka marrë vendim për ta shpallur të pavlefshëm Ligjin për Paga në sektorin Publik. Kundërshti poër këtë vendim të Kushtetueses, pati edhe nga Federata e Mjekëve.

Në një intervistë për Front Online, kryetari i kësaj Federate, Blerim Syla, ka thënë që ky vendim ka prekur afër 70 mijë punëtorë.

Kryesindikalisti i mjekëve: Mbi 300 mjekë të infektuar, rrezikohet reduktimi i stafit mjekësorë

“Ne jemi në një kohë kur janë atakuar pothuajse 70 mijë punëtorë, dhe në mesin e tyre janë të gjithë punëtorë shëndetësorë. Që në ditët e para kam kontaktuar si me kryeministrin dhe me ministrin e Shëndetësisë, dhe poashtu edhe me z.Besnik Tahiri që është koordinator, që të përshpejtohet Ligji i ri. Në të njëjtën kohë kam kërkuar që të bëhet shtesë paga e punëtorëve shëndetësorë”, ka thënë ai.

Syla ka hedhur poshtë mundësinë e organizimit të protestave si formë e kundërshtisë për vendimin e Kushtetueses.

“Me siguri sikur të mos ishte pandemia do ta kishit një reagim goxha të ashpër, por ja që tash ka ardhur koha jonë, e “Betimit të Hipokratit”. Ne i kemi duart e lidhura. Nuk mund të bëjmë protesta dhe greva. Do të ketë reagime, tentime, kontakte të vazhdueshme, por e kemi të pamundur që të ndërmarrim veprime sindikale sepse kjo do të shkonte në dëm të popullatës”, ka thënë ai për Front Online.

Cilësi, gatim dhe shpërblim

Të tjera