[wp-story]

Bota/Rajoni

Studiuesit japonezë thonë se ozoni ka efekt në neutralizimin e koronavirusit

Studiuesit japonezë thonë se ozoni ka efekt në neutralizimin e koronavirusit
16:53 | 26 Gusht 2020

Studiuesit japonezë thanë të mërkurën se përqendrimi i ulët i molekulës së ozonit mund t’i neutralizojë grimcat e koronavirusit, kjo na jep një mundësi të re që spitalet t’i dezinfektojnë sallat testuese dhe korridoret, raporton TheJerusalemPost.

Shkencëtarët në Universitetin e Shëndetit Fujita, thanë në konferencën për shtyp se kanë vërtetuar se gazi i ozonit me përqendrim 0.05-0.1, që nuk është i dëmshëm për njerëzit, mund ta vras virusin.

Në eksperiment u përdor një gjenerator i ozonit në një mjedis të mbyllur dhe një mostër e koronavirusit. Ndikimi i virusit u zbeh deri në 90%, pas ekspozimit 10 orësh, para ozonit.

Ozoni është një lloj i molekulës së oksigjenit, që njihet për përdorimin e tij kundër shumë patogjeneve, në eksperimentet e mëparshme ka treguar se në përqendrimet e larta mes 1-6ppm, ishte efektiv kundër koronavirusit, por helmues për njerëzit.

Spitali Mjekësor Universitar në Fujita, ka instaluar gjeneratorët e ozonit në objektin e tij, që t’i reduktojnë infektimet në korridore dhe salla të pacientëve

Benzinë vetëm 1.05 euro në Petrol Company e shumë zbritje tjera në “Be Happy Restorant” dhe Market

Të tjera