Jetë

Studimi: Temperaturat e larta dhe lagështia ulin përhapjen e virusit

Studimi: Temperaturat e larta dhe lagështia ulin përhapjen e virusit
13:11 | 24 Mars 2020

Rritja e temperaturave dhe nivelit të lagështirës do ta ngadalësojnë përhapjen e koronavirusit rreth globit, tregon një studim i ri. Ndryshimi i motit gjithsesi nuk mund ta ndalojë i vetëm sëmundjen.

Teksa moti ngrohet dhe lagështira shtohet në 100 qytete kineze, kërkuesit në universitetin e Beihang dhe atij të Tsinghua zbuluan se norma e sëmundjes ra.

“Temperatuart e larta dhe niveli i lartë i lagështisë ulin në mënyrë të ndjeshme përhapjen e COVID-19,”deklaruan kërkuesit e studimit.

Presidenti Donald Trump për javë të tëra e ka siguruar popullin amerikan që virusi do të zbehej me ardhjen e prillit, teksa temperaturat rriten.

Edhe pse ekspertë të shëndetit dhe studimi i ri sugjerojnë se virusi nuk është aq agresiv në temperatura të larta, ky mot vetëm sa do të uli normat dhe jo ta ndalojë atë plotësisht.

Bonus dhe Premium Kartela të cilat po i ofron Petrol Company, kartelat më të kërkuara nga klientët

Të tjera