[wp-story]

Lajme

Studimi i fundit: Këto janë 4 vitaminat që ndihmojnë në luftën kundër koronavirusit

Studimi i fundit: Këto janë 4 vitaminat që ndihmojnë në luftën kundër koronavirusit
23:25 | 24 Janar 2021

Sipas një studimi të ri, mungesa e vitaminës D sjell një rrezik më të lartë fataliteti nga koronavirusi.

Sipas studimeve, 9 nga 10 vdekjet nga virusi muund të ishin parandaluar nëse viktimat do të kishin nivele normale të vitaminës D.

Njerëzit duhet të qëndrojnë të paktën 20 minuta në ditë nën rrezet e diellit në mënyrë për të marrë sasinë e nevojshme të vitaminës D.

Për këtë arsye, personeli shëndetësor që nuk e ka mundësinë të ekspozohet në diell  po përdor vitamina si një mbrojtje ndaj koronavirusit.

Mjeku Peter Osborne deklaroi se marrja e vitaminës D është një nga mënyrat më të thjeshta dhe më të përballueshme për të qëndruar të shendetshëm.

Gjithashtu ai theksoi se për të forcuar sistemin imunitar është e nevojshme të përdoren katër shtresa të ndryshme – vitamina D, C, zink dhe Quercetin, një bioflavonoid natyral që hap qelizat në trup në mënyrë që zinku të futet brenda.

“Unë rekomandoj një terapi me vitaminën D. 1.000 njësi ndërkombëtare (IU) të vitaminës D për kile.

Pra, nëse jeni 100 kile, do të merrnit 100,000 njësi ndërkombëtare të vitaminës D për tre ditë. Pas kësaj, nuk keni pse të vazhdoni të merrni doza më të larta, por tre ditë me dozë të lartë të vitaminës D do të ngrenë nivelet tuaja të vitaminës D në nivele të përshtatshme “, shpjegoi Osborne.

“Graniti” hap showroom-in e dytë në Prishtinë (VIDEO)

Të tjera