Lajme

Sindikatat i drejtohen Hotit me disa kërkesa lidhur me Ligjin e Pagave dhe tërheqjen e kursimeve nga Trusti

Sindikatat i drejtohen Hotit me disa kërkesa lidhur me Ligjin e Pagave dhe tërheqjen e kursimeve nga Trusti
16:14 | 16 Qershor 2020

SBASHK-u, Sindikata e Shëndetësisë, e Policisë, Doganave, Zjarrfikësve dhe Sindikata e Pavarur e Administratës së Kosovës, i janë drejtuar me një kërkesë kryeministrit Avdullah Hoti dhe Qeverisë me rastin e rishikimit të Buxhetit për vitin 2020.

Në njoftimin për media këto sindikata kanë thënë se Kushtetuesja pas dy pezullimeve pritet që të sjell vendim meritor sa i përket Ligjit të pagave dhe me këtë të nis implementimi i tij dhe që të punësuarit të marrin paga në bazë të koeficientëve të paraparë me këtë Ligj, kurse çështjet e kontestuara arsyeshëm të përmirësohen përmes angazhimit të deputetëve të Parlamentit të Kosovës.

“SBASHK, FSSHK-ja, SPK-ja, Sindikata e Doganës së Kosovës , ajo e Zjarrfikësve dhe SPAK po ashtu kërkojnë nga Kryeministri Hoti që të zhvillojë konsulta me sindikatat lidhur me idenë e ngritur e që ka të bëj me Trustin pensional. Çështjen e tërheqjes së vlerës prej 10 % nga shuma e akumuluar e të punësuarve në Trust këto sindikatat janë duke e debatuar me të punësuarit në këta sektorë dhe në takim me Kryeministrin do ta prezantonin mendimin e anëtarësisë”, thuhet në njoftim.

Prince Caffe shpërblen për festa Fitoren me veturë Fiat 500

Të tjera