Front TV

Shtohet puna për Policinë: Ahengjet nuk ndalen, e dhuna në familje në rritje

Shtohet puna për Policinë: Ahengjet nuk ndalen, e dhuna në familje në rritje
21:57 | 06 Gusht 2020

Drejtori i përgjithshëm i Policisë së Kosovës Rashit Qalaj, në një intervistë për Front Online ka thënë që organizimi i ahengjeve nuk është duke u ndalur. Ai pohoi se policia është bërë inspektime të rregullta në çdo cep të vendit.

“Fatkeqësisht këso ngjarje kemi në baza ditore dhe policia e Kosovës është duke intervenuar në çdo cep të Kosovës, në mënyrë që të mos lejoj grumbullim të njerëzve në masë, të mos lejojnë njerëz që të jenë shkaktar të infektimit të njerëzve të tjerë. kemi pasur disa raste që kemi intervenuar në vazhdimësi edhe në ahengje të ndryshme edhe në dasma të ndryshme, dhe assesi qytetarët po e kuptojnë që Covid-19 është një virus shumë i rrezikshëm për jetën e njeriut”, ka deklaruar ai.

Qalaj foli edhe për rastet e dhunës në familje. Sipas tij, rastet e dhunës në familje gjatë kohës së pandemisë janë duke shënuar rritje.

“Që nga fillimi e kemi një shtim të rasteve të dhunës në familje. Kjo është vërejtur që nga 13 marsi e deri më sot. Mund të them që në raportin 6-mujor që kemi bërë në fund të muajit qershor, kemi parë që është një dallim në mes të numrit të rasteve të dhunës në familje në periudhën kohore gjatë këtij viti dhe vitit të kaluar”, ka thënë ai.

Flet drejtori i Policisë: 200 zyrtarë policorë në luftë me Coronavirusin, 538 në vetizolim

Drejtori i PK-së, ka folur edhe për gjendjen në veri të vendit dhe për punën që po bën policia e Kosovës në atë pjesë.

“Unë konsideroj që gjendja në veri të vendit është normale. Policia po punon dhe e kryen punën në bazë të mandatit që e ka dhe nuk kemi ndonjë problem të theksuar”, ka deklaruar ai.

Prince Caffe pjesëmarrës në panairin DUBAI EXPO 2021

Të tjera