[wp-story]

Lajme

Shtetasit e Shqipërisë do të mund të punojnë lirshëm në Kosovë

Shtetasit e Shqipërisë do të mund të punojnë lirshëm në Kosovë
22:31 | 21 Prill 2021

Është themeluar Grupi Punues ndërministror për bashkërendimin e punëve për zbatimin e marrëveshjes “Për Mobilitetin në Punë” e nënshkruar në mes të Kosovës dhe Shqipërisë.

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, tha se zbatimi i kësaj marrëveshje garanton se shtetasit e Shqipërisë do të mund të punojnë në Kosovë lirshëm dhe pa pengesa burokratike.

Tutje ai tha se, edhe procedurat e leje qëndrimit për kategoritë e caktuara do të liberalizohen.

“Sot në mbledhjen e Qeverisë kemi themeluar Grupin Punues ndërministror për bashkërendimin e punëve për zbatimin e marrëveshjes “Për Mobilitetin në Punë” e nënshkruar në mes të Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë. Zbatimi i plotë i kësaj marrëveshje garanton se shtetasit e Shqipërisë lirshëm dhe pa pengesa burokratike do të mund të punojnë në Kosovë, e po ashtu se procedurat e leje qëndrimit për kategoritë e caktuara do të liberalizohen. E kjo bazuar edhe në reciprocitet, meqenëse shtetasit e Kosovës veçse gëzojnë këto të drejta në Shqipëri”, shkroi Sveçla.

Sot në mbledhjen e Qeverisë kemi themeluar Grupin Punues ndërministror për bashkërendimin e punëve për zbatimin e…

Posted by Xhelal Sveçla on Wednesday, April 21, 2021

“Graniti” hap showroom-in e dytë në Prishtinë (VIDEO)

Të tjera