[wp-story]

Jetë

Shkencëtarët bëjnë zbulimin e fundit: Mbipesha ndikon në uljen e inteligjencës

Shkencëtarët bëjnë zbulimin e fundit: Mbipesha ndikon në uljen e inteligjencës
18:02 | 16 Dhjetor 2019

Shkencëtarët pretendojnë se nxënësit e shkollave me një indeks të lartë të masës trupore kanë kryer më keq testet.

Skanimet gjithashtu treguan se shtresa e jashtme e trurit të tyre ishte më e hollë, veçanërisht në një zonë të lidhur me kujtesën dhe vendimmarrjen.

Por nuk është e qartë nëse një dietë e dobët ka dëmtuar zhvillimin e trurit ose nëse një tru i pazhvilluar shkaktoi ushqim të tepërt.

Ekspertët thonë se të dyja mund të bashkëveprojnë ose kjo lidhje thjesht mund të jetë rastësi.

Dr Jennifer Laurent, nga Universiteti i Vermont, SHBA, analizoi skanimet dhe rezultatet e provimeve të 3,190 fëmijëve të moshës nëntë e dhjetë vjeç.

Ajo tha: “Këto gjetje sugjerojnë se BMI është e lidhur me ndryshime në zhvillimin e korteksit prefrontal dhe funksionin e zvogëluar ekzekutiv”.

Deficitet në kujtesën e punës mund të kontribuojnë në vendime të dobëta dietike”.

Pasi të themelohen, këto shoqata mund të forcohen reciprokisht dhe të kontribuojnë në çështjet e vazhdueshme shëndetësore që vazhdojnë të rriten“.

Benzinë vetëm 1.05 euro në Petrol Company e shumë zbritje tjera në “Be Happy Restorant” dhe Market

Të tjera