Lajme

Shëndetësia me kërkesë të re: Deri në aprovim të Ligjit të Pagave, të na bëhet një shtesë e pagës

Shëndetësia me kërkesë të re: Deri në aprovim të Ligjit të Pagave, të na bëhet një shtesë e pagës
22:00 | 01 Korrik 2020

Kryetari i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, Blerim Syla ka folur për situatën e re në këtë sektorë pas anulimit të Ligjit të Pagave.

Syla në “Debat Plus” me Ermal Pandurin në RTV Dukagjini ka thënë se vendimi për anulimin e Ligjit të Pagave ka qenë politikë.

“Derisa ka qenë në dorë të qeverisë ligji ka shkuar shumë mirë. Në momentin kur shkoi në Kuvend grupe të ndryshme të interesit kanë filluar të influencojnë dhe u kanë dhënë shanse grupeve të ndryshme që ta ankimojnë ligjin”, tha ai.

Kryetari i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës thotë se në emër të disa sindikatave janë atakuar grupe të mëdha të punëtorëve.

Syla megjithatë thotë se Ligji i Pagave vështirë se do të bëhet në një kohë të shpejt pavarësisht vullnetit të Besnik Tahiri.

Ai thotë se është shumë e vështirë nga sindikatat që të menaxhojnë tashmë punëtorët pas këtij vendimi të Gjykatës Kushtetuese.

Kryetari i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës thotë se deri në aprovimin e ligjit të ri të Pagave duhet të ketë një rritje për personelin shëndetësorë.

“Sot kemi bërë një memorandum bashkëpunimi mes pesë sindikatave shëndetësore ku kërkesë është që deri në aprovimin e ligjit të ri të bëhet një shtesë e pagës”, tha ndër të tjera Blerim Syla.

Prince Caffe pjesëmarrës në panairin DUBAI EXPO 2021

Të tjera