[wp-story]

Kronika

Serbia liron kosovarin që u arrestua para dy jave, MPJ’ja kërkon edhe lirimin e Nezir Mehmetajt

Serbia liron kosovarin që u arrestua para dy jave, MPJ’ja kërkon edhe lirimin e Nezir Mehmetajt
16:58 | 29 Tetor 2020

Ministria e Punëve të Jashtme ka njoftuar se Serbia ka liruar Agim Gjocajn, i cili ishte arrestuar para dy jave në mënyrë flagrante gjatë udhëtimit të tij transit nëpër territorin e Serbisë, derisa ka kërkuar lirimin e menjëhershëm të Nezir Mehmetajt.

Sipas MPJD’së, një sjellje e tillë është në kundërshtim me të drejtat themelore të njeriut, marrëveshjen e lëvizjes së lirë të arritur në Bruksel, në vitin 2011 dhe në kundërshtim të plotë me frymën e marrëveshjes së zotimeve të Ëashingtonit për Normalizim Ekonomik

“Këto veprime, janë në vazhdën e përpjekjeve të Serbisë për të sabotuar Republikën e Kosovës, duke lëshuar urdhra të rrejshme arrestimesh dhe duke manipuluar kanalet e tyre mediatike përmes propagandës së vazhdueshme raciste. Andaj, duke i pasur parasysh këto rrethana, MPJD i përsëritë thirrjet që shtetasit e Republikës së Kosovës dhe bashkëatdhetarët nga diaspora t’i shmangin udhëtimet në dhe nëpërmes Serbisë, për shkak të rrezikut të ndalimit të tyre, me akuza të motivuara politikisht”, thuhet në komunikatë.

Bonus dhe Premium Kartela të cilat po i ofron Petrol Company, kartelat më të kërkuara nga klientët

Të tjera