Lajme

Sektori i hotelerisë me kërkesa për Qeverinë lidhur me kreditë e bizneseve

Sektori i hotelerisë me kërkesa për Qeverinë lidhur me kreditë e bizneseve
11:21 | 16 Shtator 2020

Kryetari i odës së hotelerive të Kosovës, Hysen Sogojeva, ka edhe një kërkesë për Qeverinë e Kosovës, për të i’u dalë në ndihmë bizneseve të atakuara nga Corovavirusi.

Ai tha se kërkesa e tyre ndaj Qeverisë është që të kërkojnë nga banat që kësti i kredive që kanë bizneset të fillon nga zero dhe jo me kamatë.

“Ne apelojmë te Qeveria në masat e rimëkëmbjes t’i kushtohet vëmendje këstit të kredive të cilin e kanë pasur bizneset , 6 muaj deri në 1 vit, është stopuar kredia, mirëpo në momentin kur fillon të fillon prej 0 dhe jo me kamatën që ka me paguar për një vit. Në masat e rimëkëmbjes sipas llogarive tona 100-120 milionë euro i mbulon të gjitha, por kjo shumë në qoftë se e mbulon këtë pjesë, kjo kishte me dhënë shumë impuls për bizneset e hotelerisë”, tha ai për Front Online.

KEDS e KESCO, përmes aktiviteteve të shumta, i bashkohen fushatës kundër Dhunës me Bazë Gjinore

Të tjera