[wp-story]

Lajme

Rukiqi: Marrëveshja e Uashingtonit më shumë ka marr konotacion politik sesa ekonomik

Rukiqi: Marrëveshja e Uashingtonit më shumë ka marr konotacion politik sesa ekonomik
20:37 | 11 Shtator 2020

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, shprehet më i rezervuar sa i përket kësaj marrëveshje.  Sipas tij, kjo marrëveshje ka marrë më shumë konotacion politik sesa ekonomik, por që pikat e saj mbi ekonominë janë  të një rëndësie të madhe.

“Kjo është politizuar edhe pse është quajtur marrëveshje për normalizim ekonomik ka marrë më shumë konotacion politik sesa që ka diskutime në substancën e saj. Ka një substancë brenda asaj marrëveshje që është ekonomike, janë pjesa për infrastrukturën, energjinë, për “Mini-Shengenin”, për lehtësimin e kalimit, kufitar dhe një zotim edhe për  përkrahje  të ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme nga fondet e ndryshme amerikane, të cilat mund të jenë prezentë në rajon dhe të cilët veç e kanë dhënë zotimin se do të jenë prezent”, ka thënë Rukiqi për Front Online.

Super zbritje në “Petrol Company”

Të tjera