[wp-story]

Lajme

Rrezikohet shëndeti i konsumatorëve, produktet ushqimore të ekspozuara në diell në Prishtinë

Rrezikohet shëndeti i konsumatorëve, produktet ushqimore të ekspozuara në diell në Prishtinë
14:05 | 12 Gusht 2019

Pavarësisht vapës së madhe që po mbretëron në vend, shumë produkte ushqimore vazhdojnë të shiten në kushte jo adekuate. Në tregun e gjelbër të Prishtinës sot ishin të ekspozuara produkte të bulmetit dhe mishit të cilat paraqesin një rrezik të lartë për shëndetin e njerëzve.

Edhe pse konsumatorët thonë se janë në dijeni për rrezikun shëndetësor nga këto produkte, ata prapë vazhdojnë t’i blejnë ato.

E në anën tjetër edhe tregtarët janë të vetëdijshëm për produktet që paraqesin rrezik, por shprehën se nuk kanë zgjidhje tjetër.

Sot meqë ishte ditë pushimi, nuk u panë në terren as inspektorati komunal i Prishtinës, e në punë nuk kishin dalë sot as mjekët e Institutit Kombëtarë të Shëndetësisë Publike të Kosovës. Zëdhënësja e Institutit, Era Pireva nuk e ka hapur telefonin.

Qytetari Edmond Kaja deklaron se është i vetëdijshëm për pasojat që mund të jenë nga produktet e ekspozuara në këto temperatura të larta, por sipas të cilit nuk ka zgjidhje tjetër deri në krijimin e kushteve adekuate.

Edhe Remzi Mehmeti nga Prishtina shprehet se komuna e Prishtinës duhet ta ndërtojë një treg me kushte më të mirë. Sipas Mehmetit, derisa nuk ka zgjidhje tjetër, qytetarët dhe tregtarët janë të pa fajshëm.

Edhe Fehmi Rexhepi qytetar duke ditur për rrezikun e mundshëm shëndetësor, deklaron se komuna e Prishtinës duhet të bëjë zgjidhje për një treg me kushte më të mira.

Ndërsa, tregtari i cili ishte i mllefosur dhe ka fyer ekipin e KosovaPress, deklaron shkurt se produktet e ekspozuara në temperatura të larta nuk paraqesin rrezik të madh.

Tregtari i cili nuk tregoi emrin, tha se produktet që ai i shet i mbanë të freskëta.

Edhe fermerët që shisnin qumështin, thonë se tregu është i mbyllur sot dhe nuk kanë ku të shesin përveçse në rrugë.

Edhe në Klinikën Infektive në QKU sot mjekët ishin në pushim, drejtori i kësaj Klinike, Hamdi Ramadani i kontaktuar me telefon tha se është në pushim, por ka sugjeruar që të marrim informacione në Institutin Kombëtarë të Shëndetësisë Publike të Kosovës. Ndryshe ditëve të fundit temperaturat në vendin tonë kanë shënuar mbi 36 gradë celsius.

Instituti vazhdimisht dërgon njoftime duke bërë thirrje për kujdes, që askush mos t’i ekspozohet vapës, të konsumohen lëngje./Kosovapress/

Bonus dhe Premium Kartela të cilat po i ofron Petrol Company, kartelat më të kërkuara nga klientët

Të tjera