Front TV

Rreth 4 mijë operacione kryhen brenda vitit në Klinikën e ORL-së

Rreth 4 mijë operacione kryhen brenda vitit në Klinikën e ORL-së
13:25 | 27 Shtator 2020

Përveç intervenimeve në heqjen e trupave të huaj, mijëra raste në vit kërkojnë trajtim në Klinikën e ORL-së edhe për probleme tjera shëndetësore, sidomos për shkak të sëmundjeve të fytit.

Drejtori i kësaj klinike Hajdin Thaçi, ka bërë të ditur se para pandemisë, në këtë klinikë janë kryer deri në 25 operacione.

Sipas tij, deri në 70 raste vetëm me kancer të laringut kërkojnë trajtim brenda vitit në klinikë.

“Përafërsisht brenda vitit deri në 2 mijë operacione kryhen me anestezion total në klinikë. Diku po aq edhe me anestezion lokal. Rreth 20-25 raste brenda ditës operohen në klinikë”, ka thënë ai për Front Online.

Përndryshe, ai ka treguar se janë të furnizuar edhe me aparatura të reja, me të cilat po funksionojnë më mirë.

“Ne kur kemi hequr trupat e huaj, i kemi hequr me mjete primitive të cilat kanë qenë më të vjetra se sa unë. Prandaj pajisja që është bërë me instrumentarium dhe aparaturë nuk ka se si njeriu të mos ndihet mirë dhe mos të falënderoj ata të cilët kanë kontribuar për këtë”, ka shtuar ai.

 

Çmime më të lira të naftës dhe oferta fantastike në Petrol Company

Të tjera